Πέμπτη, Νοέμβριος 23, 2017
Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθείστε μας στο Twiter Ενημέρωθείτε μέσω RSS Παρακολουθείστε μας στο Youtube Βρείτε μας στο Linkedin Δείτε μας στο Flickr Ακολουθείστε μας στο Scoopit       Ελληνικά  English       Sitemap

Ανακοινώσεις

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει το Θεσμό της Αναδοχής παιδιών έχοντας ως σύνθημα «Άνοιξε την καρδιά σου, Άνοιξε το σπίτι σου» - «Κάθε παιδί αξίζει μια Οικογένεια»

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει το Θεσμό της Αναδοχής παιδιών

                                 έχοντας ως σύνθημα

             «Άνοιξε την καρδιά σου, Άνοιξε το σπίτι σου»

                      «Κάθε παιδί αξίζει μια Οικογένεια»

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης υλοποιώντας το Κοινωνικό της Πρόγραμμα αναδεικνύει και υποστηρίζει τον θεσμό της Αναδοχής ο οποίος είναι ο κυριότερος σύγχρονος, εναλλακτικός τρόπος κοινωνικής φροντίδας παιδιών εκτός της βιολογικής τους οικογένειας.

Η Αναδοχή είναι μια μορφή Παιδικής Προστασίας η οποία δεν καταργεί τη σχέση του παιδιού με το βιολογικό του περιβάλλον, αλλά αντίθετα την υποστηρίζει και αποβλέπει στην επιστροφή του σ’ αυτό όταν αρθούν τα προβλήματα στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Η Αναδοχή έχει υποστηριχθεί από την Περιφέρεια Κρήτης η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ανάπτυξη πρακτικών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού της για να δίδεται η δυνατότητα σε κάθε παιδί που διαβιεί σε δυσλειτουργικό οικογενειακό περιβάλλον ή σε Δομές Παιδικής Προστασίας να μπορεί να τοποθετείται σε μια ανάδοχη οικογένεια.

Σαν επισφράγισμα όλων αυτών των ενεργειών, στη συνέχεια, δημιούργησε το Ενιαίο Μητρώο Αναδόχων Γονέων στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, το οποίο περιλαμβάνει ζευγάρια ή μεμονωμένα άτομα που ενδιαφέρονται για την αναδοχή ανηλίκων παιδιών από όλη την Περιφέρεια Κρήτης.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τα Τμήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης των 4 Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης, προχώρησε επιπροσθέτως στην δημιουργία ενημερωτικού φυλλαδίου για την Αναδοχή με σκοπό γενικά την προαγωγή του θεσμού της Αναδοχής.

Ειδικότερα επιδιώκει την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων αναδόχων γονέων για την μακροπρόθεσμη ή βραχυπρόθεσμη φιλοξενία παιδιών που η οικογένειά τους βρίσκεται σε κρίση, παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, παιδιών με προβλήματα υγείας, παιδιών που φιλοξενούνται σε «Κλειστές» Δομές Κοινωνικής Φροντίδας.

Κυρίαρχος στόχος μας είναι η αποτροπή της Ιδρυματοποίησης των παιδιών, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα Αναδοχής, και η άμεση ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων Φορέων για την αποκατάσταση των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα που αναγράφονται στο φυλλάδιο καθώς και με το site της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης όπως επίσης και στις Υπηρεσίες στην ενότητα Οδηγός Εξυπηρέτησης του Πολίτη – Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας – Φυλλάδιο.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

1.Ενημερωτικό Φυλλάδιο

2.Αφίσα

Attachments:
Download this file (afisa11.jpg)afisa11.jpg[ ]2160 kB
Download this file (Anadoxi_02.jpg)Anadoxi_02.jpg[ ]3391 kB
Download this file (Anadoxi_01.jpg)Anadoxi_01.jpg[ ]3401 kB

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ακολουθήστε μας στο διαδίκτυο

Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθείστε μας στο Twiter Ενημέρωθείτε μέσω RSS Παρακολουθείστε μας στο Youtube Βρείτε μας στο Linkedin Δείτε μας στο Flickr

Κοινοποίησε το!

Περιοχή Χρηστών

Σύνδεση

Σύνδεση

Όνομα Χρήστη
Κωδικός *
Remember Me