Δευτέρα, Απρίλιος 23, 2018
Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθείστε μας στο Twiter Ενημέρωθείτε μέσω RSS Παρακολουθείστε μας στο Youtube Βρείτε μας στο Linkedin Δείτε μας στο Flickr Ακολουθείστε μας στο Scoopit       Ελληνικά  English       Sitemap

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eEnviPer

eEnviper

Tο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «eEnviPer» (www.eenviper.eu) αποσκοπεί στη δημιουργία μιας ενιαίας ψηφιακής πλατφόρμας πολλαπλών χρήσεων για την παροχή υπηρεσιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης μέσα από εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Το Πρόγραμμα εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται στα πλαίσια του Προγραμματικού πλαισίου για την «Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία 2007-2013». Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν δώδεκα εταίροι από έξι ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, Σερβία, Κροατία, Τουρκία). Η Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπεί την χώρα μας στο σχεδιασμό και στην πιλοτική της ψηφιακής πλατφόρμας.

Το Πρόγραμμα, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, εξετάζει, συνδυάζει, και αξιοποιεί την ψηφιακή πληροφορία, τις υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud computing), λογισμικά και υποδομές, προκειμένου να αναπτύξει μια εύχρηστη, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική ψηφιακή - διαδικτυακή πλατφόρμα, στην οποία θα μπορούν να βασιστούν οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Η πλατφόρμα αυτή θα είναι χρήσιμη σε όλους όσους εμπλέκονται, άμεσα ή έμμεσα, με την εκπόνηση, την υποβολή, την αξιολόγηση, τον έλεγχο και την εφαρμογή μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και πρότυπων περιβαλλοντικών δεσμεύσεων (επενδυτές, μελετητές, αρμόδιες υπηρεσίες, πολίτες).

Στόχος του Προγράμματος είναι, το Μάρτιο του 2014, οι συμμετέχοντες οργανισμοί, δηλαδή Περιφέρειες και Δήμοι από διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης, να προχωρήσουν στην πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας, καθιστώντας τις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης πιο ποιοτικές και διαφανείς, συντομεύοντας παράλληλα τον απαιτούμενο χρόνο ελέγχου και ολοκλήρωσής τους, με στόχο την ουσιαστικότερη προστασία του περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, στα τηλέφωνα 2813-410123 και -124 ή να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του Προγράμματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eenviper.eu, όπου μπορεί να εγγραφεί για να λαμβάνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα ενημερωτικά δελτία για την πρόοδο της υλοποίησης του Προγράμματος.

(Banner Προγράμματος)

Attachments:
Download this file (Pilot_testing_phase_webPage.pdf)Pilot_testing_phase_webPage.pdf[ ]0 kB
Download this file (banner eenviper.png)Banner eEnviper[ ]0 kB

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ακολουθήστε μας στο διαδίκτυο

Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθείστε μας στο Twiter Ενημέρωθείτε μέσω RSS Παρακολουθείστε μας στο Youtube Βρείτε μας στο Linkedin Δείτε μας στο Flickr

Κοινοποίησε το!

Περιοχή Χρηστών

Σύνδεση

Σύνδεση

Όνομα Χρήστη
Κωδικός *
Remember Me