Κυριακή, Μάρτιος 25, 2018
Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθείστε μας στο Twiter Ενημέρωθείτε μέσω RSS Παρακολουθείστε μας στο Youtube Βρείτε μας στο Linkedin Δείτε μας στο Flickr Ακολουθείστε μας στο Scoopit       Ελληνικά  English       Sitemap

Δελτία Τύπου

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στο Βάι κατά την αντιπυρική περίοδο

Μετά από το αίτημα του Δήμου Σητείας για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στο Βάι καθημερινά έως και 30 Σεπτεμβρίου 2013 και από ώρα 22:00 μέχρι 05:00 για λόγους πυροπροστασίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ν. Καστρινάκης συγκάλεσε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και λαμβάνοντας υπόψη του την σύμφωνη γνώμη των μελών του καθώς και την ανάγκη πυροπροστασίας του μοναδικού Φοινικοδάσους από ενδεχόμενη πυρκαγιά (από αμέλεια ή όχι), εξέδωσε την σχετική απαγόρευση της κυκλοφορίας για τον δρόμο που έχει αρχή τη διασταύρωση του δρόμου Παλαικάστρου – Ερημούπολης και τέλος το χώρο στάθμευσης κοντά στην είσοδο για την παραλία του Φοινικοδάσους.
Η αρμοδιότητα για έκδοση της απόφασης περιήλθε στον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου μετά από σχετική εντολή του Περιφερειάρχη Κρήτης προς τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κρήτης να συγκαλούν Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αποφασίζουν για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές. Αυτό έγινε αφού ο Περιφερειάρχης Κρήτης είχε εξουσιοδοτηθεί από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης μετά από ορισμό όλων των Γενικών Γραμματέων της χώρας από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να αποφασίζουν για την εφαρμογή του μέτρου με την διαδικασία αυτή (εξουσιοδότηση Περιφερειαρχών και κατόπιν εντολή Περιφερειαρχών προς Αντιπεριφερειάρχες).
Η απόφαση αυτή του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου ικανοποιεί το αίτημα του Δήμου Σητείας να προστατευθεί το Φοινικόδασος από πυρκαγιά.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας

Τζανοκωστάκης Γιάννης
Γεωπόνος M.Sc

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ακολουθήστε μας στο διαδίκτυο

Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθείστε μας στο Twiter Ενημέρωθείτε μέσω RSS Παρακολουθείστε μας στο Youtube Βρείτε μας στο Linkedin Δείτε μας στο Flickr

Κοινοποίησε το!

Περιοχή Χρηστών

Σύνδεση

Σύνδεση

Όνομα Χρήστη
Κωδικός *
Remember Me