Σάββατο, Φεβρουάριος 24, 2018
Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθείστε μας στο Twiter Ενημέρωθείτε μέσω RSS Παρακολουθείστε μας στο Youtube Βρείτε μας στο Linkedin Δείτε μας στο Flickr Ακολουθείστε μας στο Scoopit       Ελληνικά  English       Sitemap

Δελτία Τύπου

«Έκλεψαν την παράσταση τα πιστοποιημένα με το σήμα «ΚΡΗΤΗ» προϊόντα στην FoodExpo»

Τις πλέον θετικές εντυπώσεις κέρδισε η συμμετοχή-παρουσία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης και των πιστοποιημένων με το σήμα «ΚΡΗΤΗ» επιχειρήσεων – μελών της, στη διεθνή έκθεση Τροφίμων & Ποτών «FOODEXPO GREECE – OENOTELIA 2016» που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα,

στο πλαίσιο ανάδειξης, προβολής και προώθησης των πιστοποιημένων με το σήμα «ΚΡΗΤΗ» προϊόντων, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης  έδωσε την δυνατότητα της παρουσίας-προβολής με εκθεσιακό περίπτερο σε 30 πιστοποιημένους με το σήμα «ΚΡΗΤΗ» παραγωγούς & επιχειρηματίες και από τις 4 Περιφερειακές Ενότητες του νησιού. Οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με εκατοντάδες εμπόρους και επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης από όλη την Ελλάδα αλλά και με πολλούς ξένους επαγγελματίες που εντυπωσιάστηκαν από το υψηλό επίπεδο ποιότητας, τυποποίησης των Κρητικών προϊόντων.

Ελαιόλαδο, βότανα, ξεροτήγανα, τυροκομικά, κηπευτικά, προϊόντα ζύμης, κρέας, παραδοσιακά κρεατο-παρασκευάσματα, προϊόντα αλόης και παξιμάδια ήταν τα πιστοποιημένα προϊόντα που γνώρισαν και γεύτηκαν οι εμπορικοί επισκέπτες της έκθεσης.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 900 εκθέτες, ενώ χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες έμποροι και καταναλωτές.

Οι επιχειρηματίες της Κρήτης, που συμμετείχαν στην έκθεση, πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό B2B συναντήσεων με σημαντικούς ξένους αγοραστές-προμηθευτές από όλο τον κόσμο, με πολύ θετικά μηνύματα και μεγάλη ανταπόκριση, που αναμένεται να εξελιχθούν σε εμπορικές συμφωνίες.
Το πλήθος των επισκεπτών είχε παράλληλα την ευκαιρία να γευτεί τα πιστοποιημένα με το σήμα «ΚΡΗΤΗ» προϊόντα σε ένα γαστρονομικό  event, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της έκθεσης

« Mediterranean Food Experience». Μάλιστα διακεκριμένοι chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος μαγείρεψαν υπέροχες Κρητικές συνταγές με τα προϊόντα που δοκίμασαν οι παριστάμενοι ξένοι συνάδελφοι τους, chef από διάφορες χώρες και απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές.

H  παρουσίαση του event έγινε από τις γνωστές @madamginger (blogger) και @mamatsita (blogger και παρουσιάστρια).

Την έκθεση επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης , Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος και χαιρέτησε-στήριξε με την παρουσία του το σημαντικό έργο που παράγουν η Αγροδιατροφική Σύμπραξη σε συνεργασία με τους παραγωγούς του νησιού μας.

 «Όλες οι προσπάθειές μας είναι ομαδικές, όπως και η

συμμετοχή μας σε αυτή την έκθεση. Με την στήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, και η πιστοποίηση των προϊόντων με το σήμα «ΚΡΗΤΗ», έγινε η «ομπρέλα» , που ένωσε τους παραγωγούς μας, για να δείξουμε σε όλους, Έλληνες και ξένους, ότι μπορούμε να προσφέρουμε τοπικά, πιστοποιημένα προϊόντα υψηλών προδιαγραφών, με ποιοτική και γευστική υπεροχή» δήλωσε ο πρόεδρος Μανόλης Χνάρης, και πρόσθεσε: « Ήταν μία από τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε για να κατακτήσουν τα πιστοποιημένα Κρητικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζει στην Ελληνική και διεθνή αγορά, όπως επίσης την προστιθέμενη αξία που αναλογεί στην ποιότητα και τη φήμη τους.»

Ο κ. Χνάρης, είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους παραγωγούς & επιχειρηματίες – εκθέτες για τις εμπορικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν και τα εμπορικά αποτελέσματα που καταγράφηκαν. 

Attachments:
Download this file (9.jpg)9.jpg[ ]37 kB
Download this file (8.jpg)8.jpg[ ]228 kB
Download this file (7.jpg)7.jpg[ ]40 kB
Download this file (6.jpg)6.jpg[ ]20 kB
Download this file (2.jpg)2.jpg[ ]328 kB

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ακολουθήστε μας στο διαδίκτυο

Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθείστε μας στο Twiter Ενημέρωθείτε μέσω RSS Παρακολουθείστε μας στο Youtube Βρείτε μας στο Linkedin Δείτε μας στο Flickr

Κοινοποίησε το!

Περιοχή Χρηστών

Σύνδεση

Σύνδεση

Όνομα Χρήστη
Κωδικός *
Remember Me