Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Ομάδα Εθελοντών του Συλλόγου ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ <Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς>  CRETAN PALLIATIVE CARE, διοργανώνει ΗΜΕΡΙΔΑ με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ.

Η ημερίδα διοργανώνεται επίσης σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9).

 Σκοπός της Ημερίδας είναι να ενημερωθεί η ιατρονοσηλευτική κοινότητα και η κοινωνία του Ηρακλείου από τον Δρ. Γεώργιο Παπαδάκη για την καινοτομία στην τεχνολογική εξέλιξη που έφερε η ΜΟΝΑΔΑ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ του ΙΤΕ. Είναι η πρώτη στην Ν.Α. Ευρώπη και  η τέταρτη στον κόσμο, ενώ θεωρείται η καλύτερη επένδυση στην υγεία  των ανθρώπων, διότι πραγματικά μπορεί να  σώζει ζωές.

Η Ογκολόγος, Παθολόγος κα Ζένια ΣΑΡΙΔΑΚΗ  θα αναλύσει τις νέες μεθόδους που διαθέτει σήμερα η ογκολογία για τη θεραπεία ασθενών και από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Ορθοπεδικό Χειρουργό κ. Χάρη Βαβουρανάκη θα γίνει αναφορά στις θεραπευτικές ασκήσεις για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Την εμπειρία της ανακουφίζοντας τον Ολιστικό Πόνο θα περιγράφει η Παιδίατρος, Νεογνολόγος κα Άννα Ιωανίδη – Βαρανάκη, ενώ ο Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής Δρ. Ιωάννης Ανιφαντάκης θα επισημάνει ποσό σημαντική είναι η ενημέρωση του ασθενούς και της οικογένειάς του για τη διάγνωση της ασθένειας.

Η κοινωνική λειτουργός κα Ελένη Πρινιωτάκη, Εκπρόσωπος Ελλάδας του NAMASTE CARE INTERNATIONAL, θα αναφερθεί στον ρολό των συμπληρωματικών θεραπειών στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του ασθενούς. Την  Ημερίδα θα συντονίζει η  συγγραφέας κα Αθηνά Σφακάκη.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ <Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς> CRETAN PALLIATIVE CARE αναβαθμίζει την προσφορά του προς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους ετοιμάζοντας ένα καινούργιο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας σε χώρο που παραχώρησαν με χρησηδάνειο στην οδό Κονδυλάκη & Γεωργίου Γεωργιάδη 64 Α, ο τέως Βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Κ. Μπαντουβάς  και η κόρη του κα Δέσποινα Μπαντουβά.