Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού ΔΔΕ Ηρακλείου, Ιωάννης Νηστικάκης και Ιωάννης Δημόπουλος,  το Γυμνάσιο  και το ΓΕΛ Πόμπιας, η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνουν επετειακή αθλητική εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στην πατρίδα και προς τιμήν του καπετάν  Μιχαήλ Κόρακα, οπλαρχηγού των Κρητικών Επαναστάσεων, με θέμα: «1821-2021, 200 χρόνια Αγώνες Ελευθερίας –Αναβίωση Αγωνισμάτων 1821» , στο πλαίσιο  της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2021.

 

H εκδήλωση   θα πραγματοποιηθεί στο ανοικτό  Γυμναστήριο των Σχολείων στην Πόμπια,   την Τετάρτη,  20   Οκτωβρίου  από τις 9.30πμ έως τις 13.00  τηρώντας  τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του covid 19 .

 

Στην επετειακή  αθλητική εκδήλωση  συμπεριλαμβάνονται: Ομιλία για τη ζωή και τους αγώνες του καπετάν Μιχαήλ Κόρακα  με ευθύνη του ΓΕΛ Πόμπιας καθώς και Ομιλία της Συντονίστριας Ε.Ε Φυσικής Αγωγής,  ΠΕΚΕΣ Κρήτης κ. Λήδας Ζαμπετάκη με θέμα: «Αθλητισμός στην Κρήτη του 19ου αιώνα». Στο αγωνιστικό μέρος πρόκειται να συμμετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου Πόμπιας,  αναβιώνοντας αθλήματα που πραγματοποιούνταν την εποχή της επανάστασης και για πολλά χρόνια μετά,  υπό μορφήν παιδιάς όπως είναι το  Λιθάρι, το Κρητικό Βόλι,  και το Άλμα σε μήκος άνευ φοράς. Οργανώνεται επίσης  Δρόμος  1821 μ.  (διαδρομή από τα Σχολεία στο σπίτι και στο Μνημείο του καπετάν Μιχαήλ Κόρακα και τερματισμό στα Σχολεία).

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται και με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Φαιστού.