Αρχική Η Περιφέρεια Δημήτρης Μιχελογιάννης – Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κρήτης

Δημήτρης Μιχελογιάννης – Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κρήτης

Δικηγόρος Χανίων με ΜΔΕ Νομικών Διεθνών Σπουδών από τη Νομική Αθηνών και M2R στο Δίκαιο Περιβάλλοντος από τη Σορβόννη ( Paris 1 Panthéon Sorbonne- Paris 2 Panthéon Assas).

Εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης από το 2011 συμμετέχει ενεργά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Κρήτης καθώς και στην προσπάθεια εγγραφής κρητικών μνημείων στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (Σπιναλόγκα, Μινωϊκά Ανακτορικά Κέντρα).

Έχει υπάρξει μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Λευκών Ορέων (Σαμαριά) και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης.

Συμμετέχει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης της Περιφέρειας Κρήτης για τις περιοχές UNESCO Κρήτης (Φαράγγι Σαμαριάς-Λευκά Όρη, Ψηλορείτης, Σητεία). Μέσα από τις δράσεις της Περιφέρειας τις οποίες συντονίζει και υλοποιεί εστιάζει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης, δημιουργώντας συνέργειες γύρω από το πολιτιστικό και φυσικό απόθεμα του νησιού και στοχεύοντας στην αειφόρο ανάπτυξη της Κρήτης μέσα από το πρίσμα του πολιτισμού.