Εκτελεστικός Γραμματέας

Αναρτήθηκε στις 26/09/2012, στην κατηγορία Οργανωτική Δομή

Ο Νίκος Ραπτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Άνω Βιάννο Ηρακλείου. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Μιχελινάκη και έχει δυο παιδιά, τον Δημήτρη και τη Λυδία.

Αποφοίτησε το 1990 από το Πολυτεχνείο Κρήτης, με διάκριση στους πρωτεύσαντες του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Χαϊδελβέργη και στο Μπόχουμ της Γερμανίας όπου και απέκτησε το Δίπλωμα στην Εφαρμοσμένη Επιστήμη Εργασίας (Diplom-Arbeitswissenschaftler). Εργάστηκε επί 5 έτη ως ερευνητής στην Έδρα Προγραμματισμού και Σχεδιασμού Συστημάτων του Ruhr-Universität Bochum. Ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του Δίπλωμα με «Άριστα με έπαινο» (mit Auszeichnung) στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών (Dr.-Ing.) του ίδιου Πανεπιστημίου.

Η Διδακτορική του Διατριβή βραβεύτηκε στα πλαίσια του θεσμού Walter Masing Preis ως μία από τις τρεις σημαντικότερες επιστημονικές εργασίες στην Επιστήμη Ποιότητας για το διάστημα 1998-2002 στη Γερμανία.

Εργάστηκε επί 10 έτη ως στέλεχος και στη συνέχεια ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Innosys GmbH στο Τεχνολογικό Πάρκο του Μπόχουμ. Εξειδικεύτηκε στους τομείς Βελτίωσης Διαδικασιών, Οργάνωσης Παραγωγής, Εφαρμογής Συστημάτων Ολικής Ποιότητας, Διαχείρισης Πληροφοριών και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Συμμετείχε και διηύθυνε περισσότερα από 150 έργα, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ελβετία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ισπανία, στην Πολωνία, στη Ρουμανία, στη Γαλλία, στην Τουρκία και στη Σουηδία.

Είναι Κύριος Επιθεωρητής του Διεθνούς Φορέα Πιστοποίησης DQS-UL, Γερμανία, καθώς και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ποιότητας EOQ στα Πρότυπα ΕΝ ISO 9001 και SA8000.

Εξελέγει ως Τεχνικός Αξιολογητής (Member of Certification Comittee) του Διεθνούς Δικτύου Ποιότητας, IQNet, Ελβετία, με αρμοδιότητες Ελέγχου και Έγκρισης Πιστοποιήσεων των Εθνικών Φορέων.

Έχει εντολή Διδασκαλίας (Lehrauftrag) από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου του Βochum στο μεταπτυχιακό τμήμα «Master of Organizational Management» του ιδρύματος.

Έχει πραγματοποιήσει σειρά παρουσιάσεων σε διεθνή συνέδρια καθώς και δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά συγγράμματα και βιβλία.

Από τον Ιούνιο του 2011 έως και τον Αύγουστο του 2012 διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης στην Περιφέρεια Κρήτης.

Από το Σεπτέμβριο του 2012 υπηρετεί ως Εκτελεστικός Γραμματέας στην Περιφέρεια Κρήτης.