Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Αναρτήθηκε στις 4/02/2013, στην κατηγορία Π.Κ

Το Πνευματικό Κέντρο Χανίων είναι ένα μοντέρνο κτίριο, στην καρδιά της πόλης των Χανίων.
Το Κέντρο εκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα και διαθέτει πολλούς χώρους. Η μεγάλη αίθουσα, χωρητικότητας 500 θέσεων περίπου, φέρει το όνομα “Πολυχρόνης Πολυχρονίδης”, του Χανιώτη βουλευτή που έπαιξε τον κύριο ρόλο στην κατασκευή του και τη δυνατότητα λειτουργίας του. Είναι μια αίθουσα πλήρως εξοπλισμένη από άποψη φωτιστικών και ηχητικών εγκαταστάσεων.

pkx1
Εκτός αυτής, υπάρχουν στον 2ο όροφο διαμορφωμένοι 2 χώροι των 150 περίπου θέσεων, με τον απαραίτητο εξοπλισμό για εκδηλώσεις, ενώ στον 1ο όροφο υπάρχει αίθουσα συνεδριάσεων χωρητικότητας 50 ατόμων, με κατάλληλη σύγχρονη τεχνολογική υποδομή.
Υπάρχει επιπλέον ένα υπαίθριο θεατράκι, στον εξωτερικό χώρο του 2ου ορόφου και ένας μεγάλος υπαίθριος χώρος, μπροστά από το κτίριο.
Τέλος το Κέντρο διαθέτει στο υπόγειό του καμαρίνια.

Το Πνευματικό Κέντρο είναι ΝΠΔΔ, διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, εποπτεύεται από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και λειτουργεί σήμερα με την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης. Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι, σύμφωνα με τον Οργανισμό του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος έχει ορίσει στη θέση του τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη.

Το Πνευματικό Κέντρο Χανίων έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας πολλών, διαφορετικών δράσεων, όπως Διαλέξεις, Ημερίδες, Συμπόσια, Μουσικές Συναυλίες και Θεατρικές Παραστάσεις.

pkx2

Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 70, 73134 Χανιά
Τηλ. 2821 3 44400 – 403
e-mail: zotou@crete.gov.gr , rosmaraki@crete.gov.gr

facebook  Βρείτε το πνευματικό κέντρο στο facebook