Αρχαιολογικός χώρος Γόρτυνας, Ηράκλειο «Ανθρωπόμορφα Τέρατα»

24 & 25  Αυγούστου

Αρχαιολογικός Χώρος Γόρτυνας, Ηράκλειο

«ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΤΕΡΑΤΑ»

Ώρα έναρξης: 21.15

 

Πρόκειται για μια παράσταση δια καλλιτεχνικής σύνθεσης που με σημείο αφετηρίας τη μυθολογία επιχειρεί να αναδιατυπώσει και να αφηγηθεί στο σήμερα την άλλη πλευρά των κραταιών μύθων που την διέπουν. Μια μεταφορά του μυθολογικού κόσμου στο ορθολογικό μας σήμερα. Ένα μουσικό ταξίδι στην ανθρώπινη φαντασία αιώνων, μια σκηνική διαδρομή που θέλει να βγάλει στο φως το σκοτάδι που είναι συνυφασμένο με την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Να το αποδεχτεί. Να το τραγουδήσει, να το ξεγελάσει , να το μεταμορφώσει, να το αφηγηθεί ,να το αμφισβητήσει. Να παρακινήσει τους νεαρούς θεατές της να το επισκεφτούν με μια καινούρια καθαρή ματιά.

Η Σκύλλα, η Χάρυβδη, η Μέδουσα, η Αράχνη, ο Τυφώνας, ο Μινώταυρος κι οι Σειρήνες επανασυστήνονται στο εδώ και τώρα του μνημειακού χώρου της Γόρτυνας, στο τότε και πάντα της ανθρώπινης μυθιστορίας. Μουσική παράσταση; Θεατρική; Χορευτική; Κουκλοπαιχτική; Μουσικοθεατρικοχορευτικοκουκλοπαιχτική; Όπως και να ειπωθεί, ένα θα επιβεβαιωθεί. Οι μύθοι και τα παραμύθια κρύβουν πολύ συχνά αλήθεια.

 

Σύλληψη Ιδέας  Βαγγελιώ Φασουλάκη

Σκηνοθεσία επιμέλεια  Ρία Μεντηλίδου, Κωνσταντίνος Τσακιρέλης

Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής Γιώργης Μανωλάκης

Δραματουργία Ίριδα Μπάμη

Σκηνογραφία  Άννα Χιλετζάκη

Ερμηνευτές επί σκηνής  Θοδωρής Θεοδωρίδης, Θοδωρής Σούκας, Βαγγελιώ Φασουλάκη

Μουσικοί επί σκηνής Νίκος Βογιατζάκης (Ηλεκτρική Κιθάρα), Χάρης Λαμπράκης (Νέυ) , Γιώργης Μανωλάκης (Λαούτο, Μαντολίνο, Μπουζούκι, Σάζι), Νίκος Σιδηροκαστρίτης (Τύμπανα)

Οργάνωση Παραγωγής Αγγελική Σπυριδάκη

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το «Φεστιβάλ Κρήτης».

 

Προηγούμενο ΜΠΕ Δρόμος Έλος-Σημαντηριανά

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας