Πολιτισμός

Home  »  Πολιτισμός

«….Για την Περιφέρεια Κρήτης η επένδυση στον πολιτισμό, είναι επένδυση στο αύριο, επένδυση στο μέλλον αυτού του τόπου. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη αναπτυξιακή διαδικασία, καθώς αναδεικνύοντας στοιχεία από τη σφαίρα του παρελθόντος δημιουργείς συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον. Μετατρέπεται έτσι το πολιτιστικό κεφάλαιο του τόπου μας, σε μια άυλη αναπτυξιακή τράπεζα, ικανή να κινήσει ανθρώπινο δυναμικό και κεφάλαιο, με τελικό στόχο τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Και αυτό, διότι ο πολιτισμός καλλιεργεί και ενδυναμώνει τα συναισθήματα ταυτότητας, συλλογικότητας, δημιουργικότητας και αισιοδοξίας, που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ώθηση της αναπτυξιακής διαδικασίας σε μια συνεκτική κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς.

Τα τελευταία χρόνια, με τον Πολιτισμό δώσαμε μια πολύ πιο ισχυρή ταυτότητα στον Τουρισμό μας. Με τον Τουρισμό δώσαμε μία νέα, αναπτυξιακή δυναμική στην ανάδειξη  του Πολιτισμού μας. Για αυτό το λόγο μέσα από την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, προχωρήσαμε στη δημιουργική διασύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα. Μέσα από τις επενδύσεις που υλοποιήσαμε και υλοποιούμε στον Πολιτισμό ενισχύουμε το πολιτιστικό κεφάλαιο της Κρήτης.

Η Κρήτη έχει ισχυρή και ιδιαίτερη ταυτότητα. Υποχρέωσή μας μα την αναδείξουμε στον κόσμο».

Σταύρος Φ. Αρναουτάκης

Περιφερειάρχης Κρήτης

Φεστιβάλ Κρήτης Περιφέρειας Κρήτης: Συναυλία λυρικού τραγουδιού με σολίστ τον βαθύφωνο Μάνο Χριστοφακάκη και τη σοπράνο Γιούλια Νικίτινα-Ενετικά τείχη Ηρακλείου Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» Σάββατο 12 Αυγούστου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο

Διαβάστε Περισσότερα >

Φεστιβάλ Κρήτης Περιφέρειας Κρήτης: διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά και ενήλικες στη Σητεία: «Εμείς ξέρουμε να κολυμπάμε» Αρχαιολογικός χώρος Κάτω Ζάκρου 29 & 30 Ιουλίου και Άλσος Χλουβεράκη 31 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο.

Διαβάστε Περισσότερα >

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας