ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η Κρήτη δεν είναι σημαντική μόνο γιατί κατέχει καίρια στρατηγική θέση στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ τριών ηπείρων. Δεν είναι επίσης σημαντική μόνο γιατί συνδυάζει την ομορφιά με το εξαίσιο κλίμα, την  πλούσια παραγωγή προϊόντων και έχει  ένα λαό δραστήριο, υπερήφανο και δημιουργικό. Είναι πολύ σημαντική γιατί είναι ταυτόχρονα τόπος μοναδικής Ιστορίας και Πολιτισμού. Εδώ άνθισε ο αρχαιότερος  πολιτισμός στην Ευρώπη, ο Μινωικός.

Η Κρήτη όμως και αργότερα έμεινε σταθερά στο προσκήνιο της Ιστορίας και του Πολιτισμού και αυτό μαρτυρείται από τα έξοχα μνημεία που διασώζονται από κάθε ιστορική περίοδο.

Τα μνημεία αυτά είναι πολύτιμη κληρονομιά, που πρέπει να μελετούμε, να διαφυλάσσουμε και να προβάλλουμε ως μέρος και σύμβολα της ιστορίας και του πολιτισμού μας και ως πηγή έμπνευσης για νέα καλλιτεχνική δημιουργία.

Στο πνεύμα αυτό, το Φεστιβάλ Κρήτης, που έχει ως άξονα τα μνημεία πολιτισμού σε όλο το νησί, αποσκοπεί ακριβώς στο να φέρει πιο κοντά την κοινωνία στην πολιτιστική αυτή κληρονομιά και να συνδέσει τις τέχνες με την προβολή και την ανάδειξη τους, παράλληλα με την τουριστική προβολή και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Το Φεστιβάλ Κρήτης είναι μια νέα πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και έρχεται να καλύψει ένα κενό και να δώσει στην ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης την θέση που τους αρμόζει !

 

Κώστας Φασουλάκης

Εντεταλμένος Σύμβουλος

Πολιτισμού & Απόδημου Ελληνισμού

Προηγούμενο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΗΣ

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας