Έκθεση φωτογραφίας για την Μάχη της Κρήτης στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου 21 Μαΐου έως 20 Ιουνίου 2021.

Στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου η Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας με πρωτότυπο αρχειακό υλικό του Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, που εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης  της Περιφέρειας Κρήτης  και του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου «ΣΥΝΠΟΛΙΣ».
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην έκθεση, είναι μέρος από τα άλμπουμ Γερμανών και συμμάχων στρατιωτών, που πολέμησαν στην Κρήτη. Κάποιες από αυτές είναι τραβηγμένες από επίσημους στρατιωτικούς φωτογράφους. Στην έκθεση επιχειρείται η χρονολογική παρουσίαση της μάχης της Κρήτης, όπως αυτή εξελίχθηκε και έχουν επιλεγεί φωτογραφίες αποκλειστικά από στρατιωτικά θέματα και σκηνές μάχης.
Πρόσωπα αγωνιστών και εμπλεκομένων αντιπάλων διοικητών δεν περιλαμβάνονται. Η έκθεση σε καμία περίπτωση δεν επιχειρεί να καταγράψει όλη τη μάχη της Κρήτης, αλλά να παρουσιάσει ένα μέρος της μέσα από εμβληματικές και σπάνιες πολεμικές φωτογραφίες από τη συλλογή Δ. Σκαρτσιλάκη.

Προηγούμενο Έκθεση με τίτλο «H Μάχη της Κρήτης – 80 Χρόνια» του Συλλόγου Διατήρησης Μνήμης της Μάχης Κρήτης και της Αντίστασης στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου 20 έως 30 Μαΐου 2021.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας