Φρούριο Κουλέ, Άπτερα Χανίων, Συναυλία Μεσογειακής Μουσικής, Amma duet- Ενδοχώρα

Δυο μουσικοί  ένωσαν δημιουργικά τις διαφορετικές τους μουσικές καταβολές, στο έργο τους «Ενδοχώρα» και πραγματοποίησαν  ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι στην παράδοση του ευρύτερου χώρου της Μεσογείου, με μια πειραματική προσέγγιση, με έντονα στοιχεία τζαζ και αυτοσχεδιασμού, αλλά και με δικές τους συνθέσεις.

Στην πλοήγηση στον χάρτη της μουσικής, επέλεξαν  σαν όχημα την μορφή του duet και σε κάποιες περιπτώσεις του trio  και σαν προορισμό την «Ενδοχώρα» του μουσικού μας τοπίου.

Οι διαχωριστικές γραμμές ξεθωριάζουν, ο χρόνος και ο χώρος χάνει τα όρια που έχουμε συνηθίσει να του αποδίδουμε στη μουσική. Από την παράδοση σε μια σύγχρονη φόρμα με ελεύθερη έκφραση και  αυτοσχεδιασμό. Μια σεφαραδίτικη μελωδία ή ένα παραδοσιακό κομμάτι από την Ελλάδα ή τη Σμύρνη μπορεί να δεχθεί τις επιρροές της τζαζ.

 

Με αποτέλεσμα  ένα μοναδικό  μουσικό ταξίδι στην παράδοση του ευρύτερου χώρου της Μεσογείου, με παραδοσιακά μουσικά μοτίβα από την Ελλάδα και ιδιαίτερα από την Κρήτη, την Τουρκία, το Ισραήλ, την Αρμενία και γενικά από τον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου “πειραγμένα” με μια πειραματική προσέγγιση και με έντονα στοιχεία τζαζ και αυτοσχεδιασμού.

 

 

Πρόδρομος Καραδελόγλου (ούτι, λύρα)

Κώστας Κεχράκος (κιθάρα, κοντραμπάσο)

Κυριάκος Αλεξίου (κρουστά, κοντραμπάσο)

Φωτιστική και Ηχητική Κάλυψη: Αντώνης Αλεξάκης

Φωτιστής: Χάρρης Στεφανάκης

Εκτέλεση Παραγωγής: Στέλιος Νερολαδάκης

Οργάνωση Παραγωγής: Τραντά Ελένη

Βοηθοί Παραγωγής: Αποστολάκη Ειρήνη, Ανδρουλάκη Σταυρούλα

 

 

Με την στήριξη του Δήμου Χανίων

 

Προηγούμενο Υστερομινωικό Νεκροταφείο Αρμένων, Ρέθυμνο “What is above it is what is below and the sky is a mirror reflecting back at the world”

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας