Γέρμα – el cuerpo muerto

Από το Θεατρικό μονόλογο «Γέρμα – el cuerpo muerto» που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ της Περιφέρειας  Κρήτης στα Ενετικά τείχη Ηρακλείου, στο κηποθέατρο «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ».

Η Γέρμα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα είναι ένας ύμνος στην ελευθερία της γυναίκας. Απελπισμένη επειδή δεν κάνει παιδί και παγιδευμένη στις ηθικές αξίες της ισπανικής υπαίθρου η Γέρμα φτάνει σε αδιέξοδο και σκοτώνει τον άντρα της. Με αυτό το βίαιο, αυτοκαταστροφικό στην πραγματικότητα, ξέσπασμα η ηρωίδα δραπετεύει από την κοινωνική καταπίεση και διακηρύσσει την επιθυμία της για μια ζωή χωρίς συμβατικές και ψυχοφθόρες σχέσεις.

Η συγκεκριμένη διασκευή του έργου για μια ηθοποιό, εστιάζει στις μεταβάσεις της ηρωίδας, που ως σώμα τραγωδίας προχωρά ως την αυτοκαταστροφική κορύφωση φωτίζοντας διαχρονικά τον / την άνθρωπο που αποκλείεται από την ελευθερία, τη ζωή, τον έρωτα.

 Συντελεστές έργου :Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη.Σκηνοθεσία -Δραματουργική επεξεργασία: Αντώνης Περαντωνάκης. Ερμηνεία: Ιφιγένεια Καραμήτρου. Μουσική: Λίνα Ζάχαρη. Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου. Σχεδιασμός φωτισμών: Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου, Μάνος Χριστοφακάκης.

 

Προηγούμενο Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ν. Συριγωνάκη στα υπό εξέλιξη οδικά έργα στο κόμβο Πραιτωρίων-Πύργου και Καστελιανών-Δεμάτι-Σκινιά

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας