Συνέδριο «Δυναμικά Συστήματα & Πολυπλοκότητα»

«ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ»

Χανιά, Κρήτης, 18 – 26 Ιουλίου, 2022

Το Δίκτυο Πολύπλοκων Συστημάτων και Εφαρμογών (COSA-Net, http://cosa.inn.demokritos.gr/ ) που συντονίζει το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», διοργανώνει το 28ο Θερινό Σχολείο – Συνέδριο, «Δυναμικά Συστήματα και Πολυπλοκότητα», 18 – 26 Ιουλίου, 2022, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Το 28ο Σχολείο – Συνέδριο θα γίνει διαδικτυακά όλες τις μέρες 18-26/07. Το διήμερο Παρασκευή 22/07 και Σάββατο, 23/07  θα λάβει χώρα και με φυσική παρουσία στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, στα Χανιά Κρήτης. Επίσης τη Δευτέρα 25/07, παράλληλα με το διαδικτυακό πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί εντατικό εισαγωγικό μάθημα στη Μηχανική Μάθηση και την Επιστήμη των Δεδομένων αποκλειστικά με φυσική παρουσία στα Χανιά Κρήτης.

Η εφετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 70ά γενέθλια του Καθηγητή Αθανασίου Φωκά, ο οποίος, τις ως άνω δύο ημέρες (22/07 και 23/07), θα παρουσιάσει μαζί με βασικούς συνεργάτες του τις πλέον σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις τους των τελευταίων ετών.

Ο Αθανάσιος Φωκάς είναι Καθηγητής Μη Γραμμικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ. Το έτος 2000 του απονεμήθηκε το βραβείο Naylor Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Ηνωμένου Βασιλείου, και το 2005 το βραβείο του «Τάγματος του Φοίνικα» από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2004 και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών του Σάλτσμπουργκ από το 2021.

Κατά το διαδικτυακό μέρος του 28ου Σχολείου – Συνεδρίου, θα παρουσιασθούν διδακτικές και ερευνητικές ομιλίες που επικεντρώνονται σε θέματα ολοκληρωσιμότητας, μη γραμμικών συστημάτων, χαοτικής δυναμικής, φράκταλ γεωμετρίας, πολύπλοκων δικτύων και πολύπλοκων συστημάτων, καθώς και εφαρμογών τους στις Νευροεπιστήμες, την Βιολογία, την Φυσική, τις  Γεωεπιστήμες, την Τεχνολογία και την Οικονομία. Θα υπάρξουν ομιλίες νέων ερευνητών, αλλά και μαθήματα πάνω σε σύγχρονα θέματα όπως  Μηχανική Μάθηση.

Τα πρακτικά του 28ου Σχολείου – Συνεδρίου θα εκδοθούν σε τόμο της Springer Series in Complexity.

Οργανωτική Επιτροπή

Τάσος Μπούντης, Πανεπιστήμιο Πατρών

Φίλιππος Βαλλιανάτος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Αστέρω Προβατά, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Βασίλειος Κωνσταντούδης, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Δημήτρης Κουγιουμτζής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ιωάννης Κομίνης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Θόδωρος Καρακασίδης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Βασίλης Μπάσιος, Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών

Προηγούμενο Mε την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων το 10 Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας