Θερμό χειροκρότημα πλήθους κόσμου στην Μαρία Φαραντούρη στην αρχαία Ελεύθερνα και στην προσφορά του “Φεστιβάλ Κρήτης” της Περιφέρειας

Θερμά χειροκροτήθηκε από θεσμικούς εκπροσώπους και περισσότερους από 1.500 πολίτες η σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, στην μεγάλη συναυλία που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης στην αρχαία Ελεύθερνα Ρεθύμνου. Η Μαρία Φαραντούρη σε γιορταστική ατμόσφαιρα στον ιστορικό χώρο εντυπωσίασε όλους και μαζί της χειροκροτήθηκαν ο Δημήτρης Καταλειφός και ο Βασίλης Γιδάσκης. Η συναυλία που είχε ελεύθερη είσοδο στους πολίτες, ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις του “ Φεστιβάλ Κρήτης” της Περιφέρειας, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και σε  συνεργασία  με τον  Δήμο  Ρεθύμνου και τον σύλλογο φίλων του Μουσείου Αρχαίας Ελεύθερνας.

Της συναυλίας προηγήθηκαν στο παρακείμενο αρχαιολογικό μουσείο της Ελεύθερνας τα εγκαίνια της έκθεσης «Στόλα – Ένδυμα ψυχής» του Βαγγέλη Κύρη  Καλλιτέχνη  Φωτογράφου και του Ανατόλι Γκεοργκίεφ που κέντησε τις τυπωμένες σε ύφασμα φωτογραφίες, ενώ το διπλό γεγονός των εγκαινίων της έκθεσης και της συναυλίας είχε ενταχθεί στον εορτασμό των 6 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου στην Αρχαία Ελεύθερνα.

Τίτλος της μουσικής εκδήλωσης ήταν “Τραγουδώντας την ποίηση στην Ελεύθερνα», όπου η Μαρία Φαραντούρη και όλοι οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες ερμήνευσαν ένα απάνθισµα του ελληνικού ποιητικού λόγου, μελοποιημένο από τους μεγαλύτερους συνθέτες. Απέδωσαν έργα βασισμένα σε ποίηση από τις αρχαίες ποιήτριες όπως η Σαπφώ και φθάνοντας στο σήμερα με Μίκη Θεοδωράκη Μάνο Χατζιδάκι και  Σταύρο Ξαρχάκο.

Παράλληλα με το θερμό χειροκρότημα του κόσμου προς τους καλλιτέχνες, θερμές ήταν οι ευχαριστίες της Μαρίας Φαραντούρη, των καλλιτεχνών, των θεσμικών εκπροσώπων και του κόσμου προς την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και στον παριστάμενο στην συναυλία υπεύθυνο του Φεστιβάλ, Εντεταλμένο σύμβουλο Τέχνης και σύγχρονου Πολιτισμού Ευάγγελο Ζάχαρη. Μάλιστα από σκηνής η Μαρία Φαραντούρη ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Αρναουτάκη για την οργάνωση και χρηματοδότηση της συναυλίας που ήταν προσφορά στους πολίτες. Τις ευχαριστίες της εξέφρασε και προσωπικά η κ. Φαραντούρη στον εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη κ. Ζάχαρη, όπως επίσης τα συγχαρητήρια και ευχαριστήρια τους εξέφρασαν ο Γιώργος Διδασκάλου Γενικός Γραμματέας  του Υπουργείου Πολιτισμού, ο οικοδεσπότης ανασκαφέας της Ελεύθερνας Καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης / Μουσείο Ελεύθερνας & Γενικός Διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, αλλά και οι παριστάμενοι:

Αντιδήμαρχος πολιτισμού Ρεθύμνου Θωμάς Κρεβετζάκης, Αντιδήμαρχος πολιτισμού Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης, Αντιδήμαρχος πολιτισμού Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη, η Προϊσταμένη εφορείας αρχαιοτήτων Ρεθύμνης Αναστασία Τσιγκουνάκη, κ.α.

Από την πλευρά του ο κ. Ζάχαρης εκ μέρους του Περιφερειάρχη ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, τους καλλιτέχνες και όλους που βοήθησαν για την επιτυχία της συναυλίας που ήταν προσφορά στους πολίτες στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία  και πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε όλους για την μεγάλη “αγκαλιά” την συμμετοχή τους και επιτυχία της συναυλία εδώ στην Ελεύθερνα μετά τις άλλες μεγάλες επιτυχίες που είχαμε στις εκδηλώσεις του “Φεστιβάλ Κρήτης” με την Κρατική ορχήστρα σε Κνωσό-αρχαιολογικό μουσείο Χανίων, την συμφωνική ορχήστρα Κρήτης σε όλο το νησί, ενώ έπονται συναυλίες με τον Παντελή Θαλασσινό και τον Κώστα Μακεδόνα.»

Στην συναυλία στην Ελεύθερνα παράλληλα με την Μαρία Φαραντούρη, τον Δ. Καταλειφό και Β. Γισδάκη, συμμετείχαν οι μουσικοί: Αχιλλέας  Γουάστωρ |πιάνο! David Lynch | σαξόφωνο & φλάουτο! Ηρακλής Ζάκκας | μπουζούκι & µαντολίνο! Μιχάλης Πορφύρης | βιολοντσέλο! Τεό Λαζάρου |κοντραμπάσο.

Προηγούμενο Ορεινό καταφύγιο στον Ψηλορείτη με αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού αντικαθιστά το εγκαταλελειμμένο χιονοδρομικό.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας