Θερμό το χειροκρότημα του κοινού για τον Παντελή Θαλασσινό στη Γκουβερνιώτισσα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης

Πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών αποτελεί κάθε εκδήλωση και δράση που πραγματοποιείται στο ιστορικό θρησκευτικό μνημείο της Παναγίας της Γκουβερνιώτισσας, στο πανέμορφο φυσικό τοπίο της κοινότητας Ποταμιών του Δήμου Χερσονήσου που συνδυάζει την ιστορία, τον πολιτισμό, την περιήγηση, το θρησκευτικό προσκύνημα, κ.α

Πρόκειται για ένα σημαντικό φάρο της Ορθοδοξίας και μια πολύτιμη κιβωτό του Πολιτισμού όπου κάθε χρόνο η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιεί επιτυχημένες εκδηλώσεις, όπως και η πρόσφατη συναυλία με τον δημοφιλή ερμηνευτή και συνθέτη Παντελή Θαλασσινό και τους συνεργάτες του. Η συναυλία ήταν ενταγμένη στο επιτυχημένο “Φεστιβάλ Κρήτης” της Περιφέρειας και ήταν προσφορά στους πολίτες, όπου εκατοντάδες επισκέπτες απόλαυσαν και χειροκρότησαν θερμά καλλιτέχνες-καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα εντυπωσιάστηκαν από το φυσικό περιβάλλον και τις πρωτοβουλίες  στο έργο ανάπλασης και ανάδειξης του ιστορικού μνημείου που έχει επιτελεστεί από τον “Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης η Γκουβερνιώτισσα».

Η επιτυχημένη, διοργάνωση της απολαυστικής συναυλία με τα “Μουσικά τραγούδια τα Σμυρναϊκά», τα ταξίδια και θύμησες της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας, ήρθαν από το χθες στο σήμερα με την Ορχήστρα Ρυθμός, και αποδόθηκαν μαγεύοντας όλους, ο Παντελής Θαλασσινός και οι συνεργάτες του Ελεάννα Βαρελά και Θάνος Ματζίλης. Έγινε μουσικά ιστορική αναδρομή στο παρελθόν, στον ξεριζωμό, στον πόνο  την καταστροφή, αλλά συνάμα και στο σήμερα, στην ελπίδα, στην προσμονή, στην αλληλεγγύη και στην αγάπη.
Η εκδήλωση-συναυλία στην Γκουβερνιώτισσα, αποτέλεσε συνέχεια, των επιτυχημένων συναυλιών και εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Κρήτης» με οργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης (συναυλία κρατικής ορχήστρας Αθηνών σε Κνωσό-Αρχαιολογικό μουσείο Χανίων, συναυλίες με την ορχήστρα νέων Κρήτης -ΔΗΚΕΗ σε όλο το νησί, συναυλία με την Μαρία Φαραντούρη στην αρχαία Ελεύθερνα )και που είναι προσφορά στους πολίτες με ελεύθερη είσοδο. Η νέα συναυλία με οργανωτή την Περιφέρειας στην Γκουβερνιώτισσα, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου και του Οργανισμού Πολιτισμού & Ανάπτυξης Ποταμιών «Η Γκουβερνιώτισσα».

Ο Παντελής Θαλασσινός, εντυπωσιασμένος από σκηνής, ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, τους συνδιοργανωτές και το πολυπληθές ακροατήριο για την θερμή ανταπόκριση του στην μαγευτική βραδιά.
Τραγουδήσαμε, είπε “για την Μικρά Ασία που φέτος κλείνουν 100 χρόνια από  τον ξεριζωμό των Ελλήνων από  τα σπίτια τους. Είναι επίσης ακόμη μεγαλύτερη η τιμή καθώς μου ζητήθηκε και συμπεριέλαβα μέσα στο πρόγραμμα των τραγουδιών, και δικές μου συνθέσεις που θεωρούνται από πολλούς μια συνέχεια  της παράδοσης και που άρεσαν πάρα πολύ στον κόσμο”.

Την εκδήλωση προλόγισε-παρουσίασε, δίδοντας παράλληλα τον λόγο στους διοργανωτές, η υπεύθυνη Σχεδιασμού, και Επιμέλειας του Φεστιβάλ Κρήτης Ιωάννα Γιάνναρη. Ο Εντεταλμένος σύμβουλος Τέχνης και σύγχρονου Πολιτισμού- με αρμοδιότητα το Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης Ευάγγελος Ζάχαρης, αναφέρθηκε στην φιλοσοφία και στα μηνύματα του Φεστιβάλ Κρήτης που είναι αφιερωμένο στην Ειρήνη. Παράλληλα ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρνααουτάκη για την συνεχή στήριξη του στον πολιτισμό, τους συνδιοργανωτές της συναυλίας-αφιέρωμα στην Μικρά Ασία -στα Σμυρναϊκά τραγούδια, τον Δήμο Χερσονήσου, τον τοπικό οργανισμό της Γκουβερνιώτισσας, τον Παντελή Θαλασσινό, όλους του καλλιτέχνες και τους πολίτες για την πολυπληθή παρουσία τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες δε, εξέφρασε στον Τοπικό Οργανισμό Πολιτισμού & Ανάπτυξης Ποταμιών «Η Γκουβερνιώτισσα» και προσωπικά στον Πρόεδρο του Μανόλη Αργυράκη, δημοσιογράφο, λέγοντας, ότι “για πολλά χρόνια βάζει πλάτη για την συντήρηση και την ανάδειξη του μνημείου.”

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος αναφέρθηκε στην  επιτυχημένη μουσική  εκδήλωση στον ιστορικό χώρο εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες στην Περιφέρεια, στον τοπικό οργανισμό της Γκουβερνιώτισσας, στους καλλιτέχνες και στους εκατοντάδες πολίτες που αγκάλιασαν την συναυλία.

Ο Πρόεδρος του οργανισμού Μανόλης Αργυράκης, στο καλωσόρισμα του ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια, για την οργάνωση της συναυλίας στον ιστορικό χώρο, όπως και τους συνεργαζόμενους φορείς, τον δημοφιλή καλλιτέχνη Παντελή Θαλασσινό, τους συνεργάτες του, το μουσικό σύνολο, και όλους τους παραβρισκόμενους θεσμικούς εκπροσώπους και πολίτες. Παράλληλα ο κ Αργυράκης αναφέρθηκε στην ιστορικότητα  και την σημαντικότητα του τόπου και στις παρεμβάσεις ανάδειξης και ανάπλασης του.
Παρόντες στη εκδήλωση από πλευράς Περιφέρειας παράλληλα με τον κ. Ζάχαρη, ήταν: ο  Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης και Ζαχαρίας Δοξαστάκης, εκπρόσωποι του Δήμου,  εκπρόσωποι φορέων, και εκατοντάδες πολίτες από το Ηράκλειο και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Στο τέλος της επιτυχημένης συναυλίας, ο Πρόεδρος Μανόλης Αργυράκης έκανε ξενάγηση στα ιστορικά κειμήλια και στον ιστορικό ναό της Γκουβερνιώτισσας.

 

Προηγούμενο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Για την παροχή υπηρεσιών διαμονής με πλήρη διατροφή των συμμετεχόντων, στο ξενοδοχείο “AQUILA ATLANTIS HOTEL”, για τις ανάγκες της πραγματοποίησης της εκδήλωσης με τίτλο «ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ “FIBA U18 WOMEN’S EUROPEAN CHAMPIONSHIP”» στο πλαίσιο του 43ου Υποέργου του έργου με τίτλο «ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2022», Κ.Α. 2022ΝΠ50200021 και κωδικό MIS 5174875 της ΝΠ502 της Περιφέρειας Κρήτης

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας