15ο διεθνές κύπελλο πυγμαχίας «Minoas Cup» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο αθλητικός σύλλογος πυγμαχίας «ΜΙΝΩΑΣ» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυγμαχίας, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου συνδιοργανώνουν το 15ο διεθνές κύπελλο πυγμαχίας «Minoas Cup». Στην σπουδαία διοργάνωση θα συμμετέχουν 70 και πλέον αθλητές από την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Σουηδία και την Κύπρο.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 23 έως και τις 25 Ιουλίου στην πλ. της Αγίας Αικατερίνης (Αγ. Μηνάς) στο Ηράκλειο, με ώρα έναρξης στις 7 το απόγευμα.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης για το 15ο  διεθνές τουρνουά πυγμαχίας “ΜΙΝOAS CUP”, παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργος Πιτσούλης, οι προπονητές της Εθνικής μας Ομάδας Πυγμαχίας Ανδρέας Γιαννακόπουλος και Νίκος Πλέας, η πρωταθλήτρια Ευρώπης νεανίδων Αντωνία Γιαννακοπούλου και ο πρωταθλητής πυγμάχος νεανίδων επίσης στην εθνική μας ομάδα Γιώργος Πλέας.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συνεχάρη για την διοργάνωση τους εκπροσώπους της Εθνικής μας Ομάδας όπως επίσης τους νέους μας πυγμάχους Αντωνία Γιαννακοπούλου και Γιώργο Πλέα στους οποίους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγώνες.

Στις δηλώσεις που έγιναν αναφέρθηκαν:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργος Πιτσούλης: «Από την αρχαία Ελλάδα  μέχρι και τη σύγχρονη εποχή η πυγμαχία αποτελεί ένα άθλημα που έχει αναδείξει σημαντικούς αθλητές και έχει εκατομμύρια θαυμαστές. Στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ το άθλημα όπου εκατοντάδες παιδιά έχουν αγκαλιάσει την  πυγμαχία. H Περιφέρεια Κρήτης θέλοντας να συμβάλει έμπρακτα στη διατήρηση και την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος,  συνδιοργανώνει  το  διεθνές  τουρνουά  «Minoas», που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως και τις 25 Ιουλίου 2022 στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης δίνοντας πρόσβαση σε όλους όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου αγώνες από σημαντικούς αθλητές και αθλήτριες. Καλή επιτυχία στις αθλήτριες και στους αθλητές».

Ανδρέας Γιαννακόπουλος προπονητής της Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας: «Πρόκειται για ένα κύπελλο θεσμό, ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Πιτσούλη,  για την διαχρονική στήριξη στην ομοσπονδία πυγμαχίας, όπως επίσης τον Δήμο Ηρακλείου αλλά και όλους τους χορηγούς μας που βρίσκονται δίπλα μας. Το διεθνές κύπελλο πυγμαχίας «Minoas Cup» προβάλλει την Κρήτη και την Ελλάδα στο εξωτερικό και ευελπιστούμε στο μέλλον να φιλοξενήσουμε και το παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας».

Νίκος Πλέας προπονητής Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας: «Η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, είναι πολύ σημαντική για την διοργάνωση του κυπέλλου. Είναι τιμή μας να αγωνιζόμαστε με το εθνόσημο, προσκαλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες και να στηρίξει την Εθνική μας ομάδα. Έχουμε τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσουμε στο μέλλον το Ευρωπαϊκό, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεκδικώντας περισσότερες διακρίσεις».

Προηγούμενο Ανακοίνωση έναρξης 2ου α γενικού δολωματικού ψεκασμού δακοκτονίας στον Δήμο Ιεράπετρας

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας