80 Χρόνια από την Μάχη της Κρήτης Οπτικοακουστικό Φεστιβάλ «Μάχη της Κρήτης» 24-28 Μαΐου 2021

μετά την Μάχη της Κρήτης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης θυμούνται και τιμούν την Επέτειο, τους Αγωνιστές και τον Τόπο μ’ ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα ,  στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χανίων το Δήμο Πλατανιά και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.
Ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα με ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μαρτυρίες, ένα ταξίδι Μνήμης και Αναστοχασμού, με αφετηρία και αφορμή μία από τις μεγαλύτερες στιγμές Αντίστασης του Κρητικού λαού κατά του φασισμού.

το Trailer της ταινίας  https://youtu.be/vU5gGFkFF5s

Μνήμες Κατοχής 1940-1945»  Διάρκεια 75:00

Προβάλλονται  ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ  αποσπάσματα από περισσότερες από 20 μαρτυρίες που έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο του προγράμματος. Μαρτυρίες Κρητικών που βίωσαν τα γεγονότα. Αποσπάσματα από προφορικές μαρτυρίες από το Πρόγραμμα «Κρήτη, Προφορική Ιστορία»

Το πρόγραμμα «Κρήτη, Προφορική Ιστορία / Crete Oral History» αποτελεί μια δραστηριότητα της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης σε συνεργασία με αυτοδιοίκητούς και πολιτιστικούς φορείς με στόχο τη διάσωση του άυλου Πολιτισμού.
Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιούνται καταγραφές προφορικών μαρτυριών, εκδόσεις, επιμορφώσεις (ετήσιες και ταχύρρυθμες), παραγωγές ντοκιμαντέρ, εκθέσεις, καθώς και άλλες δράσεις.

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης –Περιφερειακή Ενότητα Χανίων – Δήμος Χανίων –Δήμος Πλατανιά – ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ – Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης – Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Προηγούμενο Επετειακή Έκθεση με θέμα: «80ή Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941) στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας