Επετειακή Έκθεση με θέμα: «80ή Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941) στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Μια έκθεση ιστορικών κειμηλίων και αρχείων που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης με τον Δήμο Ηρακλείου και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.  Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική εκδήλωση μεταξύ εκείνων που στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης σε ολόκληρη την Μεγαλόνησο, για να τιμήσει την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης.

Για πρώτη φορά αναδεικνύεται ιδίως η συνεισφορά του Ηρακλείου στη Μάχης της Κρήτης, και τα πρόσωπα των Ηρώων που πήραν μέρος, με αυταπάρνηση, στην υπεράσπιση της πόλης μας.

Το πληροφοριακό υλικό  προέρχεται κυρίως  από τις συλλογές και τα αρχεία Κ.Ε.Μαμαλάκη & Ι.Πρεκατσουνάκη και αποδίδεται σε τρείς γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά), ενώ δημιουργήθηκε ένα μοναδικό  μουσικό ηχοτοπίο, που συνοδεύει την επετειακή αυτή Έκθεση.

Παράλληλη προβολή των ιστορικών ντοκουμέντων με την τεχνική του projection mapping, στο εμβληματικό μνημείο του Κούλε. (21- 24 Μαΐου)

Προηγούμενο Έκθεση φωτογραφίας για την Μάχη της Κρήτης στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου 21 Μαΐου έως 20 Ιουνίου 2021.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας