«8ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδού, πραγματοποιούν το ετήσιο αντάμωμα των συλλόγων το «8ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας», την Κυριακή 7 Αυγούστου στο Αβδού Πεδιάδος Ηρακλείου και ώρα 19:00.

Με είσοδο ελεύθερη, τα μέλη και οι φίλοι των συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά:

⦁ Παραδοσιακά μαγειρέματα, που αναδεικνύουν την αυθεντική διατροφική και κοινωνική παράδοση του τόπου μας.

⦁ Μουσικά ακούσματα από τoυς: Νίκο Πρινιωτάκη: Βιολί, Δημήτρη Νικάκη:Λαούτο, Νίκο Ραπανη: Κιθάρα, Δημήτρη Δελή: Νταούλι και Παναγιώτη Βασιλάκη: Λαούτο

⦁ Παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών χορών από τη Σχολή Παραδοσιακών Χορών Ευαγγελία Βεζυρακη (Σητεία) και τον Λαογραφικό όμιλο ”Λάζαρος και Μανόλης Χνάρης”

Παράλληλες εκδηλώσεις

⦁ Παράδοση είναι όσα παραδίνουμε στις επόμενες γενιές και κυρίως στα παιδιά, τα οποία μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό και τις ρίζες τους. Γι’ αυτό, μια χαρούμενη «ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΤΣΑ» θα περιμένει τους μικρούς μας επισκέπτες, όπου με την καθοδήγηση παιδαγωγών αλλά και γιαγιάδων από διάφορους συλλόγους, θα φτιάξουν παραδοσιακές συνταγές.

⦁ Παρουσίαση Καλαθοπλεκτικής από την κυρία Μαρία Καλεντάκη.

Ο σύλλογος «ευχαριστεί θερμά όλους τους συλλόγους για τη συμμετοχή τους. Επίσης, θα θέλαμε να εκφράσουμε την εκτίμηση μας σε όλους αυτούς που στέκονται δίπλα μας, αρωγοί στην οργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Χίλια καλώς να σμίξουμε».

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Λένα Ηγουμενάκη (Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνο 6908863716 και email:cretancuisinefestival@gmail.com)

Προηγούμενο Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Νεανίδων U18 (Α’ Κατηγορία).

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας