Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου και Πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Μαρινάτος, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων, που αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Π.Ε Ρεθύμνης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα, με ιδιαίτερη έμφαση στη μεταφορά των μαθητών από και προς τις σχολικές τους μονάδες, ένα ζήτημα που παραμένει κρίσιμο για την ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.
Ο κ. Μαρινάτος επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετές οικογένειες, καθώς και την ανάγκη για ασφαλή, έγκαιρη και αξιόπιστη μεταφορά των μαθητών, ειδικά από απομακρυσμένες περιοχές. Από την πλευρά της, η κα Λιονή εξέφρασε τη βούλησή της να συμβάλει στην αναζήτηση λύσεων, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων και επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Κρήτης κάθε χρόνο αναλαμβάνει το έργο της μεταφοράς μαθητών του Νομού προσπαθώντας για την καλύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά.
Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα και συμφωνήθηκε να υπάρξει συνέχεια στον διάλογο με τον Σύλλογο των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών φοίτησης και την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας στο Ρέθυμνο.