Ανακοίνωση Εντολή Έναρξης Ψεκασμού 1-7-22 Αμαριανό Δήμος Μινώα

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει

ο πρώτος ΓΕΝΙΚΟΣ δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας

  • την Παρασκευή 01-07-2022 στις Τ.Κ.
  • ΑΜΑΡΙΑΝΟΥ, ΑΣΚΩΝ, ΓΕΡΑΚΙΟΥ, ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΣΑΣ, ΛΙΛΙΑΝΟΥ, ΛΥΤΤΟΥ, ΜΑΘΙΑΣ της Δ.Ε. Καστελίου (τομέας ΑΜΑΡΙΑΝΟΥ)

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί επιθυμούν να συγκομίσουν την παραγωγή τους σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 20 (είκοσι) ημερών από τη λήξη του ψεκασμού, να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Οι τομεάρχες δακοκτονίας της Δ.Ε. Καστελλίου, στεγάζονται στο οίκημα της βιβλιοθήκης Καστελλίου περιοχή Μεϊντάνι.

Τηλ. Επικοινωνίας ΔΑΑ ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:  2813 407914, 2813 407980

Προηγούμενο Ανακοίνωση Έναρξης Ψεκασμού Καστελλίου 27-6-2022 Δήμος Μινώα

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας