Χαιρετισμός κας. Ιωάννας Γιάνναρη Υπεύθυνης σχεδιασμού, συντονισμού και επιμέλειας του «Φεστιβάλ Κρήτης»

“Η Μουσική αρχίζει εκεί που τελειώνουν οι δυνατότητες της γλώσσας” είχε πει ο Φιλανδός συνθέτης Jean Sibelius.

Το «Φεστιβάλ Κρήτης», που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, θα έχει φέτος ως έμβλημα και κύριο άξονα τη μουσική. Μουσικές παραστάσεις κάθε είδους, υψηλής ποιότητας, που αρμόζουν στους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μνημεία σε όλη την Κρήτη στους οποίους θα λάβουν χώρα. Η μουσική, που έλκει το όνομά της από τις Μούσες, αντιπροσώπευε  αρχικά όλες τις Καλές Τέχνες και την ενασχόληση γενικά με την καλλιτεχνική και πολιτισμένη ζωή που εκφράζουν οι Μούσες. Σταδιακά, πήραν την ξεχωριστή τους μορφή οι επιμέρους τέχνες.

Η μουσική διατήρησε όμως, σχεδόν σε όλες τις τέχνες, την παρουσία της, άλλοτε καταλυτική κι άλλοτε υποβλητική και διακριτική, όπως στο αρχαίο ελληνικό δράμα και στον χορό.

Το  «2ο Φεστιβάλ Κρήτης»  επιδιώκει να συνθέσει αυτήν την πλούσια  ελληνική μουσική κληρονομιά με τις σύγχρονες μορφές ελληνικής και ευρωπαϊκής, κλασικής και σύγχρονης μουσικής δημιουργίας, ζωοποιώντας τα μοναδικά πολιτιστικά μνημεία της Κρήτης  και συνδέοντάς τα με τη σύγχρονη ζωή και πολιτιστική δημιουργία.

Από το νέο αυτό ορίζοντα, δε μπορούν να απουσιάζουν οι Μούσες,  η καλλιτεχνική δημιουργία που ενώνει τη μνήμη των γενεών και τραγουδά τη ζωή των ανθρώπων, τα πάθη, τις ελπίδες και τα όνειρα τους.

Ιωάννα Γιάνναρη

Υπεύθυνη σχεδιασμού, συντονισμού

και επιμέλειας του «Φεστιβάλ Κρήτης»

Προηγούμενο Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την έκδοση παιδικού παραμυθιού με τίτλο «Το Δέντρο της Ισότητας»

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας