ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ

Η Κρήτη κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Ένα νησί με διαρκή παρουσία στους αιώνες. Με πρωταγωνιστικό ρόλο στον πολιτισμό και τις τέχνες. Και πάνω σε αυτό το νησί, ξεκινά το ταξίδι για το « 1ο Φεστιβάλ Κρήτης», έναν νέο καλλιτεχνικό θεσμό που εγκαινιάζεται φέτος και αναμένεται να διατηρήσει αναμμένη «τη φλόγα» των τεχνών στη σύγχρονη εποχή.

Με τη συμμετοχή κορυφαίων δημιουργών, ενθαρρύνοντας την ελεύθερη έκφραση, τονίζοντας και αναδεικνύοντας την καλλιτεχνική ταυτότητα του τόπου μας, το «1ο Φεστιβάλ Κρήτης» φιλοδοξούμε να αποτελέσει μια σύγχρονη κυψέλη πολιτισμού, που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των Κρητικών, αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας.

Στην αφετηρία του φεστιβάλ, το φετινό καλοκαίρι και υπό τις συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία, οι προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν σε χώρους εμβληματικούς, σε περιοχές της Κρήτης που φωτίζονται από το αρχαίο φως. Εκεί που μέχρι και σήμερα αντηχούν οι ήχοι της Μινωικής Κρήτης, εκεί που αποτυπώνονται οι τέχνες των Κρητικών, της εποχής των Ενετών, των Βυζαντινών και της Αναγέννησης.

Με τη σκέψη στραμμένη στο μέλλον, η Περιφέρεια Κρήτης, αναδεικνύει το παρελθόν, φορτίζοντάς το με τη δύναμη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Σταύρος Αρναουτάκης

Περιφερειάρχης Κρήτης

Προηγούμενο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας