Δακοκτονία στους Δήμους Αρχανών Αστερουσίων, Γόρτυνας, Φαιστού και Μαλεβιζίου

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι,   με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, την  Τετάρτη 24-08-2022  θα ξεκινήσει  ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας έτους 2022 στον  Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων ως εξής:

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πραιτωρίων

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πύργου

Την   Πέμπτη  25-08-2022  θα ξεκινήσει  ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας έτους 2022

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Χαρακίου,

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαδέ-Βοριά

Και δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας έτους 2022

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Χάρακα-Παρανύμφων-Πρινιά

Την   Κυριακή  28-08-2022  θα ξεκινήσει  ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας έτους 2022

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τεφελίου

Επίσης, με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, την  Πέμπτη 25-08-2022  θα ξεκινήσει  ο τρίτος δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας έτους 2022 στον

Δήμο Γόρτυνας ως εξής:

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Άνω Άκρια,

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τσιφούτ Καστέλλι

Ακόμα, θα ξεκινήσει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Γόρτυνας: Το Σάββατο  27-8-2022 στον Αμπελούζο.

Επιπλέον, θα ξεκινήσει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Φαιστού:

Το Σάββατο 27-8-2022 στο Αντισκάρι, Πηγαϊδάκια, Γαλιά και στο Καστέλλι

Τέλος, με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας την Παρασκευή 26 – 08 – 2022 στο Δήμο Μαλεβιζίου: Συγκεκριμένα, Γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Φόδελε.

 

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Προηγούμενο ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ 23-8-2022

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας