Εγκρίθηκαν από την Περιφερειακή Επιτροπή νέα έργα οδικής ασφάλειας ύψους 398.520 ευρώ στην Π.Ε. Ρεθύμνης

Η Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης, κατά τη συνεδρίασή της στις 7 Σεπτεμβρίου 2026, ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης, τη διακήρυξη δημοπρασίας και τη σύσταση των επιτροπών διεξαγωγής των διαγωνισμών για δύο νέα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, συνολικού προϋπολογισμού 398.520 ευρώ.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν:

  • το έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Οδικού Δικτύου Περιοχής Δήμων Ρεθύμνου – Αγίου Βασιλείου», προϋπολογισμού 520 ευρώ με ΦΠΑ, και
  • το έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Οδικού Δικτύου Περιοχής Δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 000 ευρώ με ΦΠΑ.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες, που αποσκοπούν στη βελτίωση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου, όπως καθαρισμοί τάφρων και πρανών, έργα απορροής ομβρίων, τοπικές επεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία, ασφαλτικές εργασίες και διαγραμμίσεις.

Στο έργο που αφορά στους Δήμους Ρεθύμνης και Αγίου Βασιλείου προβλέπονται επιπλέον παρεμβάσεις στην Επαρχιακή Οδό 3, Ρέθυμνο – Σπήλι – Αγία Γαλήνη, σε θέσεις της Δημοτικής Ενότητας Αρμένων, για τη βελτίωση της ασφάλειας σε σημεία απορροής υδάτων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή δήλωσε:

«Η οδική ασφάλεια αποτελεί σταθερή προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης και για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης. Με την έγκριση των δύο νέων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 398.520 ευρώ, προχωρούμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, με στόχο να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, που επηρεάζουν την ασφάλεια και την καθημερινότητα των πολιτών.

Οι εργασίες καθαρισμού τάφρων και πρανών, η βελτίωση της απορροής των ομβρίων, οι παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία, καθώς και οι ασφαλτικές εργασίες και οι διαγραμμίσεις, συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του οδικού δικτύου.

 

 

Ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι παρεμβάσεις στην Επαρχιακή Οδό 3, Ρέθυμνο – Σπήλι – Αγία Γαλήνη, στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αρμένων, όπου αντιμετωπίζονται ζητήματα που σχετίζονται με την απορροή των υδάτων.

Συνεχίζουμε με σχέδιο, συνέπεια και διαρκή παρουσία σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Ρεθύμνου, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο για τη βελτίωση των υποδομών και, πάνω απ’ όλα, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και αποτελεί δέσμευση που υπηρετούμε καθημερινά.»

 

Προηγούμενο Π.Ε. Ρεθύμνης: Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ρεθύμνης προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την εκτέλεση της σύμβασης του έργου με τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΪΜΟΝΑ ΔΗΜΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ»

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας