«Φεστιβάλ Κρήτης»: Σήμερα στις 9 το βράδυ στη Μονή Παναγίας Κεράς Κριτσάς θα πραγματοποιηθεί «Ελληνο-Αυστριακή Μουσική Συνάντηση» Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η. & Young wind Masters».

Συνεχίζονται σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του «Φεστιβάλ Κρήτης» που οργανώνει η Περιφέρειας Κρήτης.

Συγκεκριμένα απόψε στις 9 στη Μονή Παναγίας Κεράς Κριτσάς θα πραγματοποιηθεί «Ελληνο-Αυστριακή Μουσική Συνάντηση»  Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η. & Young wind Masters».

Πρόκειται για σειρά εκδηλώσεων με στόχο  το διάλογο ανάμεσα σε αυστριακούς και Έλληνες νέους μουσικούς και την ενίσχυση της φιλίας μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας, η οποία θα εκφραστεί μέσα από τη μουσική αλληλεπίδραση και την συνδημιουργία. Στους ευρύτερους στόχους αυτού του προγράμματος, που εκπονήθηκε από κοινού από την Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης, υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας, είναι και η στήριξη νέων μουσικών στην πορεία τους προς μια επιτυχημένη καριέρα ως καλλιτέχνες. Έτσι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κρήτης  η ΣΟΝΚΔΗ  και το 12μελες μουσικό σύνολο “Young Wind Masters” από το Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, θα πραγματοποιήσουν  τέσσερις συναυλίες σε όλους τους νομούς της Κρήτης.

Μ’ αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στο φιλόμουσο κρητικό κοινό να απολαύσει υψηλής ποιότητας μουσικές ερμηνείες από τον χώρο της κλασικής μουσικής, με νέους και ιδιαίτερα ταλαντούχους μουσικούς κυρίως από τη Βιέννη και την Κρήτη.

Α΄ Μέρος

“Young Wind Masters” – Διάρκεια 40΄

1) A.Dvorak, Serenade

2) Ch. Gounod, Petite Symphonie

3) Mozart, Zauberflöte Ouverture

4) Kurt Schmid, Galopp

 

Β΄ Μέρος

ΣΟΝΚΔΗ & “Young Wind Masters” – Διάρκεια 37′

1) Oboe Concerto in D minor, S.Z799  Marcello, Alessandro

2) Sinfonia Concertante in B-Dur für Oboe, Fagott, Violine und Cello + Orchester J. Haydn

Μουσική Διεύθυνση: Ιωάννης Πρωτόπαππας

 

Υπό την  Αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα

Συνδιοργάνωση: Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου

Συνεργασία: Δήμος Αγίου Νικολάου  Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. Δήμος Ηρακλείου, ΔΗΚΕΗ, ΣΟΝΚΔΗ,

Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

 

Προηγούμενο «…και Ιουλιέτα» του Άκη Δήμου στον Άγ. Νικόλαο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας