Η παράσταση “O Ταχυδρόμος” σε διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης με την υποστήριξη της Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαλανίου

Η Εταιρεία Θεάτρου & Παραστατικών Τεχνών BEHOLD , παρουσιάζει τη θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Γιώργου Παπαδάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΣΤΙΑ, «Ο Ταχυδρόμος»  σε διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Η παράσταση θα δοθεί στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σκαλανίου στις 21 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ με δωρεάν είσοδο και προτεινόμενη ηλικία θεατών άνω των 12 ετών.

Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Γιώργου Παπαδάκη (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2019) μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο σε δραματουργική επεξεργασία και διασκευή Ίριδας Μπάμη και σκηνοθεσία Ρίας Μεντηλίδου.

Οι αντικρουόμενες δυνάμεις του δημόσιου και του ιδιωτικού, της κοινωνίας και της προσωπικής ταυτότητας, των παράλογων εθίμων ή κοινωνικών «πρέπει» και της ανθρώπινης επιθυμίας και λαχτάρας για ζωή, ενός παλιού προπολεμικού κόσμου που αρνείται πεισματικά να αφήσει μια ρωγμή για να ανθίσει το νέο, το διαφορετικό, το ξένο. Οι δύο αυτοί κόσμοι ανοίγονται και παρουσιάζονται στο κοινό με όλη την ομορφιά και απλότητα της ζωής.  Μέσα από την αγάπη, το γέλιο, την ελπίδα αλλά και τη μοναξιά, τον πόνο, την -ανείπωτη- θλίψη.

Τρεις ηθοποιοί ζωντανεύουν την ιστορία επί σκηνής αναλαμβάνοντας όλα τα πρόσωπα του έργου, σε μια παράσταση που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας, μέσα σε μια κοινωνία ίσως όχι και τόσο μακρινή τελικά από αυτήν του βιβλίου.

Ταυτότητα Παράστασης

Συγγραφέας: Γιώργος Παπαδάκης

Σκηνοθεσία: Ρία Μεντηλίδου

Δραματουργική επεξεργασία/Διασκευή: Ίριδα Μπάμη

Πρωτότυπη μουσική: Μανόλης Μανουσάκης

Σκηνογραφία: Εύη Καμπουράκη

Ενδυματολογία: Ευτυχία Τσουκαλά

Σχεδιασμός φωτισμών: Ελένη Χούμου

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Κουφάκη

Φωτογραφίες: Μάνος Πολιτάκης, Τόνια Καλιάνη

Σχέδιο αφίσας: Λευτέρης Κοντοπόδης

Σχεδιασμός αφίσας: Ευτυχία Τσουκαλά

Trailer: Μαρία Παπαδάκη

Παραγωγή: BEHOLD ΑΜΚΕ

Προηγούμενο Ανακοίνωση έναρξης 3ου δ γενικού δολωματικού ψεκασμού δακοκτονίας στον Δήμο Σητείας

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας