Με εντολή Περιφερειάρχη αρχίζουν άμεσα στην Κρήτη οι ψεκασμοί καταπολέμησης της εκκόλαψης κουνουπιών

Για την αντιμετώπιση της εκκόλαψης κουνουπιών στην Κρήτη, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης έδωσε έγκαιρα εντολή,όπως κάθε χρόνο, να αρχίσουν άμεσα ψεκασμοί σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες του νησιού.Οι εργασίες των ψεκασμών θα ξεκινήσουν άμεσα σε παρόχθια-παράχθια φυσικά συστήματα, σε περιαστικές περιοχές και ακολούθως θα συνεχιστούν στην ενδοχώρα και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο και ζητηθεί απόφορείς, πολίτες.

Παράλληλα θα συνεχιστεί η συνεργασία Περιφέρειας με το Ινστιτούτο Έρευνας Τεχνολογίας Κρήτης στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης για την εντομολογική επιτήρηση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών.

Η εντομολογική επιτήρηση πραγματοποιείται συστηματικά και στις τέσσερις Περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, για την επιστημονική υποστήριξη των προγραμμάτων καταπολέμησης. Οι δράσεις περιλαμβάνουν: (1) την παρακολούθηση της δυναμικής και της μοριακής σύστασης των πληθυσμών των κουνουπιών, (2) την παρουσία και ένταση εντομομεταδιδόμενωνασθενειών σε αυτά (παθογόνων όπως του πλασμωδίου της ελονοσίας και του του Ιού του Δυτικού Νείλου/WNV) και (3) την ανθεκτικότητά τους, ή την επικινδυνότητα ανάπτυξης ανθεκτικότητας στα εντομοκτόνα

Προηγούμενο Έγγραφα Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας – Ενημέρωση

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας