Πρόγραμμα Εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2022 στην Π.Ε. Ρεθύμνης

Γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων και σπιτιών της πόλης του Ρεθύμνου από τις 8 το πρωί της 26ης μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, κατά τις βραδινές ώρες από την 26η έως και την 28η Οκτωβρίου.

Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση λιμένων και ελλιμενισμένων πλοίων.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ώρα 09:00  Εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία της Εθνικής επετείου.

Ώρα 11:30  Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη α) Επιμνημόσυνη δέηση  β)  Ομιλία από εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας ή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους μαθητών-τριών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης,  το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού  και το Σώμα Ελλήνων  Προσκόπων με τη φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων και τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – Τ. Κ. ΜΕΛΑΜΠΩΝ

Ώρα 17:30  Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

΄Ωρα 21.00  Αγρυπνία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

                   .

Ώρα 07:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, κ. Προδρόμου.

Ώρα 08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας της πόλης του Ρεθύμνου στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ώρα 10:30 Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης και Τμήματος Απόδοσης Τιμών από το 547 & 548 Α/M ΤΠ.

Ώρα 10:45 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Ανδρέα Μπενάκη,  Διευθυντή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου.

Ώρα 11:30 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη με τη  συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης και Τμήματος Απόδοσης Τιμών από το 547 & 548  Α/Μ ΤΠ.

Ώρα 11:40 Κατάθεση Στεφάνων. Τα στεφάνια με ευθύνη των φορέων να ευρίσκονται μια ώρα τουλάχιστον     νωρίτερα στο χώρο του Ηρώου και να έχει δηλωθεί στον υπεύθυνο τελετάρχη, το όνομα του εκπροσώπου του φορέα ή συλλόγου, που   θα το καταθέσει, το αργότερο έως την 27η  Οκτωβρίου 2022. (τηλ. 28313 40801,   κ. Παλτατσίδης Σταύρος).

  Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12:00 Παρέλαση Πολιτικών, Στρατιωτικών Τμημάτων και Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης.

Συντονιστή της παρέλασης ορίζουμε τον Υπεύθυνο της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης, κ. Ανδρέα Κουρμούλη.

 Ώρα 16:45 Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων.

Ώρα 17:00 Εσπερινός και Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων   Μαρτύρων από τη Λεωφόρο Κουντουριώτη – Βάρδα Καλλέργη – Κ. Γερακάρη με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης και Αγήματος Απόδοσης Τιμών από το 547 & 548 Α/Μ Τ.Π

Ώρα 18:00 Υποστολή της Σημαίας της πόλης στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – Τ. Κ. ΜΕΛΑΜΠΩΝ

 

Ώρα 07:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, κ. Ειρηναίου.

Ώρα 10:00 Δοξολογία και Ομιλία από Εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

΄Ωρα 10.30 Λιτάνευση Ιερού Λειψάνου των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων  στους δρόμους του γενέθλιου τόπου τους και μάλιστα στους δρόμους,  που διέρχονται από τα σπίτια τους, τα οποία και έχουν αναπλασθεί σε Εκκλησιαστικά Ιστορικά Μνημεία.

Ώρα 11:30 Παραδοσιακό κέρασμα.

΄Ωρα 17.30 Απόδοση της εορτής με Εσπερινό και Ιερή Παράκληση των Αγίων στο Παρεκκλήσιό τους.

 

 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τηρουμένων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Προηγούμενο Ανθρωπιστικός περίπατος με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας