“Πόλος έλξης” για μικρούς και μεγάλους ο άυλος πολιτισμός της Κρήτης ! Χρήσιμα στοιχεία και δράσεις στην επιτυχημένη Παγκρήτια διημερίδα που οργάνωσαν στο Ηράκλειο το Υπ. Πολιτισμού, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Πλοηγός

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διημερίδα με θέμα :”Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Εκφάνσεις, Δράσεις Διαφύλαξης και Προοπτικές», η οποία  πραγματοποιήθηκε  στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου με Παγκρήτια συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων, φορέων του Πολιτισμού, του Υπ. Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, Δήμων, Μουσείων, Αναπτυξιακών οργανισμών, συλλόγων, και πολιτών.

Ήταν μια επιτυχημένη διημερίδα που συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή «Πλοηγός» που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με στόχο την ανάδειξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κρήτης.

Σύμφωνα με τους συνδιοργανωτές, την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Γεωργία Μηλάκη, την Δ/ντρια Νεότερης Πολιτιστική Κληρονομιάς  του Υπ. Πολιτισμού Βίλλυ Φωτοπούλου, τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής “Πλοηγός”  Χάρη Ροδιτάκη, οι δεκάδες εισηγήσεις-ομιλίες, αλλά και οι βιωματικές δράσεις στην ανάδειξη της ιστορίας, της λαϊκής παράδοσης, μουσικής, χορού, υφαντικής, της τέχνης των Μινωιτών της αγγειοπλαστικής, της παραδοσιακής αγροδιατροφής, εθνο-βοτανικές πρακτικές,κ.α, ευαισθητοποίησαν όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τους νέους. Οι συνδιοργανωτές παράλληλα ανέφεραν ότι, τα χρήσιμα  στοιχεία που αναδείχθηκαν, θα συμπεριληφθούν στην στρατηγική του Υπουργείου, της Περιφέρειας στην ανάδειξη της Άυλης Πολιτιστικής κληρονομιάς και στην υλοποίηση  δράσεων ενημέρωσης.

Η κα Μηλάκη, αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές και συμμετέχοντες, τόνισε ιδιαίτερα , την σημαντικότητα της διοργάνωσης, την ευαισθητοποίηση που υπήρξε, το ενδιαφέρον όλων  και  την  επαρκή ενημέρωση που έγινε καθώς -όπως είπε- τα χρήσιμα στοιχεία θα συμπεριληφθούν στον ήδη υπάρχοντα στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας  “για να αναδείξουμε και να εξελίξουμε περαιτέρω, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης.”

 

Προηγούμενο Σταύρος Αρναουτάκης: «Ο Βενιζέλος πετύχαινε πάντοτε να συνδυάζει τον ρεαλισμό με το όραμα, στην κατάλληλη αναλογία».

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας