Σύσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, στο Δημαρχείο Αποκόρωνα, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, με θέμα την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της Γραμμής Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150kV Χανιά – Δαμάστα του ΑΔΜΗΕ ΑΕ.

Η σύσκεψη, η οποία δρομολογήθηκε σε συνέχεια και σύμφωνα με τα συμπεράσματα της συνάντησης των ενδιαφερόμενων φορέων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης τον Μάρτιο, είχε ως σκοπό την ενημέρωση της Περιφέρειας Κρήτης για τις τεχνικές παρατηρήσεις και προτάσεις του Δήμου Αποκόρωνα επί της περιβαλλοντικής μελέτης του προτεινόμενου έργου. Κατά τη συνάντηση έλαβε χώρα ενημέρωση, ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στελέχη του Δήμου Αποκόρωνα, εκπρόσωποι φορέων και ενδιαφερόμενοι πολίτες. Από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Χρύσα Χαριτάκη, Μανώλης Φραγκάκης, Στρατής Φλεμετάκης, Αλέκος Μαρινάκης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Άννα Καγιαμπάκη, η Προϊσταμένη τμήματος Περιβάλλοντος Δήμητρα Δαφνομήλη και η Ειδική Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Χρυσάνθη Βογιατζή.

Αντίστοιχες δράσεις συναντήσεων-συσκέψεων προβλέπεται να πραγματοποιηθούν και όσον αφορά στους δήμους Ρεθύμνου, Αμαρίου, Μυλοπόταμου και Μαλεβιζίου.

Προηγούμενο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ Παροχή υπηρεσιών ασφάλειας ( Security ) φύλαξη ειδικών διαδρομών για τις ανάγκες της εκδήλωσης με τίτλο « Συνδιοργάνωση Αθλητικής Εκδήλωσης “45ο ΡΑΛΛΥ ΚΡΗΤΗΣ” » στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνδιοργανώσεων Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου για τους τομείς Αθλητισμού – Πολιτισμού 2024

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας