Θερμό χειροκρότημα στη “Ελληνο-Αυστριακή Μουσική Συνάντηση» του Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης. Συγχαρητήρια στους νέους ταλαντούχους μουσικούς από την Πρέσβη της Αυστρίας, τον Περιφερειάρχη, Δημάρχους στην επιτυχημένη συναυλία στις Αρχάνες

Χειροκροτήθηκε θερμά από τον Περιφερειάρχη, την Πρέσβη της Αυστρίας Δημάρχους, Αντιδημάρχους, θεσμικούς φορείς και πολίτες η “Ελληνο-Αυστριακή Μουσική Συνάντηση» στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης που πραγματοποιήθηκε έξω από το ιστορικό κτίριο του παλαιού σχολείου στις Αρχάνες με την συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου (Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η. )& Young wind. Masters. Ήταν η Τρίτη μεγάλη συναυλία μετά τα Χανιά, το Ρέθυμνο των νέων μουσικών από την Κρήτη και την Αυστρία υπό την διεύθυνση του αναγνωρισμένου μαέστρου Μίλτου Λογιάδη. Στο πλαίσιο της συναυλίας που ήταν υπό  την αιγίδα  της Αυστριακής Πρεσβείας και την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου- ΔΗΚΕΗ, του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και του πανεπιστημίου της Βιέννης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσόρισε  την Πρέσβη της Αυστρίας Hermine Poppeller, ευχαριστώντας την παράλληλα για την συνεργασία στην από κοινού μουσική συνάντηση των νέων η οποία  -όπως είπε -ενδυναμώνει και ενισχύει μέσω της τέχνης, του Πολιτισμού τους δεσμούς Φιλία της Κρήτης με την Αυστρία. Επίσης ο υπεύθυνος του Φεστιβάλ Κρήτης Εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνης, σύγχρονου Πολιτισμού Ευάγγελος Ζάχαρης στο δικό του δημόσιο καλωσόρισμα αναφέρθηκε στην Πρέσβη της Αυστρίας και την τιμητική της παρουσία, όπως και των παρισταμένων θεσμικών εκπροσώπων, του βουλευτή Γιώργου Λογιάδη, των  Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του Δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων, Μανόλη Κοκοσάλη, Αντιπεριφερειαρχών, Αντιδημάρχων και πολιτών, επισημαίνοντας την σημαντικότητα των συναυλιών μέσω των νέων μουσικών της Κρήτης και της Αυστρίας. Στην σημαντικότητα των συναυλιών αναφέρθηκε από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου της Βιέννης Χρήστος  Μαράντος εκφράζοντας της ευχαριστίες του προς την πρέσβη και στην Περιφέρεια Κρήτης για την διοργάνωση, την φιλοξενία, όπως και στους συνεργαζόμενους φορείς.

Η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα, Hermine Poppeller στον δικό της χαιρετισμό ανέφερε ότι, είναι πολύ χαρούμενη για την παρουσία της στην Κρήτη και στην συναυλία -συνάντηση των νέων μουσικών από την Κρήτη και την Αυστρία, ανακοινώνοντας ότι φέτος η Αυστριακή πλευρά σε συνεργασία με Ελληνικούς φορείς  συνδιοργανώνονται 34 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Για την Αυστριακή Πρεσβεία, όπως χαρακτηριστικά είπε «αυτή η πρωτοβουλία έχει ζωτική σημασία για την πολιτιστική μας διπλωματία στην Ελλάδα, καθώς θεωρούμε ότι βοηθά στη γεφύρωση και δημιουργία θετικών εμπειριών σε έναν τομέα στον οποίο τόσο η Ελλάδα όσο και η Αυστρία διαπρέπουν και έχουν μακρά ιστορία, όπως είναι ο πολιτισμός και η τέχνη.» Η κα Πρέσβης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την διοργάνωση και τους συνεργαζόμενους φορείς, ενώ στο τέλος της συναυλίας η ίδια μαζί με τον Περιφερειάρχη, τον  Βουλευτή, τον υπεύθυνο του φεστιβάλ τους Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδημάρχους συνεχάρησαν τον μαέστρο Μίλτο Λογιάδη και τους νέους ταλαντούχους μουσικούς από την Κρήτη και την Αυστρία.

Οι από κοινού συναυλίες, όπως αναφέρθηκε στόχο έχουν, το διάλογο ανάμεσα σε αυστριακούς και Έλληνες νέους μουσικούς και την ενίσχυση της φιλίας μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας, η οποία εκφράζεται μέσα από τη μουσική αλληλεπίδραση και την συν δημιουργία.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ηταν : Α΄ Μέρος ”Young Wind  Masters” – Διάρκεια 40΄.1) A.Dvorak, Serenade.2) Ch. Gounod, Petite Symphonie

3) Mozart, Zauberflöte Ouverture.4) Kurt Schmid, Galopp

Β΄ Μέρος: Συμφωνική ορχήστρα νέων Κρήτης -Δήμου Ηρακλειου (ΣΟΝΚΔΗ )& “Young Wind Masters” – Διάρκεια 37′.1) Oboe Concerto in D minor, S.Z799 Marcello, Alessandro.2) Sinfonia Concertante in B-Dur für Oboe, Fagott, Violine und Cello + Orchester J. Haydn.

Σήμερα στις 9 μμ στην Κριτσά η τελευταία συναυλία 

Σήμερα 19 Ιουλίου  στις 9 μμ η  διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης “Ελληνο-Αυστριακή Μουσική Συνάντηση» Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η. & Young wind Masters, θα πραγματοποιηθεί «ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΕΡΑΣ ΚΡΙΤΣΑΣ»

Μουσική Διεύθυνση: Ιωάννης Πρωτόπαππας

Υπό την  Αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα

Συνδιοργάνωση: Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου

Συνεργασία: Δήμος Αγίου Νικολάου  Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. Δήμος Ηρακλείου, ΔΗΚΕΗ, ΣΟΝΚΔΗ,Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Προηγούμενο Ψεκασμοί δακοκτονίας σε περιοχές των δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας