Θερμό χειροκρότημα στην Ιωάννα Φόρτη στα Χανιά – “Λιθάρια στο χρόνο”

Στο “Φεστιβάλ Κρήτης» της Περιφέρειας.

Το οθωμανικό φρούριο Κουλέ που δεσπόζει στον λόφο της Απτέρας Χανίων είχε την τιμητική του στην επιτυχημένη συναυλία του Φεστιβαλ Κρήτης με την Ιωάννα Φόρτη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης. Στο κατάμεστο από κόσμο φρούριο είχαν  τη χαρά όλοι να απολαύσουν τη συναυλία “Λιθάρια στο χρόνο” και να χειροκροτήσουν θερμά την  Ιωάννα Φόρτη.

Η Ιωάννα Φόρτη μια αισθαντική ερμηνεύτρια με τη μοναδική ποιότητα φωνής και τη σπάνια εκφραστικότητα, ήρθε στην Κρήτη με αποσκευές το πλούσιο ρεπερτόριό της από τις συνεργασίες της με τους Μίκη Θεοδωράκη, Χρήστο Λεοντή αλλά και νεότερους συνθέτες, την πολύχρονη εμπειρία της στο μουσικό θέατρο, τις δισκογραφικές της συμμετοχές και τους ευέλικτους πειραματισμούς της στα διαφορετικά είδη και τις μουσικές του κόσμου.

Όχημά της μια ομάδα φίλων μουσικών, που μαζί «συνεργούν» σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με αφηγήσεις και προσωπικές εξομολογήσεις από τη μέχρι τώρα διαδρομή της στο τραγούδι.

Οι συνεργάτες: Μάνος Σαβιολάκης: Μπουζούκι, κιθάρα, πολίτικη λύρα Δημήτρης Γιαννούλης: Ακορντεόν Κώστας Κεχράκος: Κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο, λαούτο, ακουστική κιθάρα.

 Στους συμμετέχοντες στην  εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα τέχνης – σύγχρονου πολιτισμού, Ευάγγελος Ζάχαρης επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων που σχεδιάστηκαν για τη Π.Ε. Χανίων από το Φεστιβάλ Κρήτης.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης εκ μέρους του Δήμου Χανίων που φιλοξένησε και στήριξε την εκδήλωση, ευχαρίστησε  με τη σειρά του τη Περιφέρεια Κρήτης για το σημαντικό πολιτιστικό αγαθό που έχει δημιουργήσει το «Φεστιβάλ Κρήτης» και το οποίο πραγματικά αναπτύσσει  σε ολόκληρη την Κρήτη με υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου εκδηλώσεις.

 

 

Παράλληλη Δράση

Στον εσωτερικό χώρο του Φρουρίου παρουσιάστηκε  σε επανάληψη «Λούπα», τρισδιάστατη αναπαράσταση του Φρουρίου Κουλέ που βρίσκεται στην περιοχή Απτέρα Χανίων, όπως ήταν πριν από τις πρόσφατες εργασίες συντήρησης- αποκατάστασης. Το project είναι μέρος της πτυχιακής εργασίας του Τσιράκη Μιχάλη στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής & Πολυμέσων και υλοποιήθηκε στο Multimedia Content Lab του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δρ. Αθανασίου Μαλάμου και το προσέφεραν   ευγενικά για να προβληθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κρήτης.

Προηγούμενο Την ανάγκη χρηματοδοτήσεων και άμεσων μέτρων από την πολιτεία για την προστασία του περιβάλλοντος και του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής,τόνισαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης στο 35ο συνέδριο των Μυλοποταμιτών στην Αρχαία Ελεύθερνα.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας