1ος Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής «MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής «MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION» για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού – Γυμνάσιου – Λυκείου διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) και ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Η.E.R.O. το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Φιλωνίδειο Κλειστό Γυμναστήριο Λιμένα Χερσονήσου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου – Ε.Α.Κ.Η. και το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ρομποτικής, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης (ΠΔΕ Κρήτης), της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Ηρακλείου. 

Οι συμμετοχές των ομάδων στο μεγαλύτερο τεχνολογικό γεγονός της χρονιάς ανέρχονται στις 302 από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Ιωάννινα , Αθήνα, Κόρινθο, Πάρος , Κως , Ρόδος),με εκπροσώπηση από Κύπρο, Εσθονία και Τσεχία.

Συγκεκριμένα ανά αγώνισμα διαγωνίζονται:

Ράλλυ: 60 ομάδες

Ποδόσφαιρο: 49 ομάδες

Πάλη: 55 ομάδες

Τοξοβολία: 24 ομάδες

Μαραθώνιος: 23 ομάδες

Σφαιροβολία: 25 ομάδες

Έκθεση: 24 ομάδες

Δρόμοςμετ’εμποδίων: 13 ομάδες

Drones:10 ομάδες

Gaming – esports: 19 ομάδες

Οι νικητές των τριών (3) πρώτων θέσεων κάθε κατηγορίας διεκδικούν προκρίσεις σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Ρομποτικής στο εξωτερικό, καθώς επίσης ταξίδια και μοναδικά δώρα τεχνολογίας.

Κατά την διάρκεια του διημέρου, στον χώρο του διαγωνισμού θα φιλοξενηθούν επίσης εκθεσιακά περίπτερα με στατικές δημιουργίες Lego από τους Breeks, τρισδιάστατη εκτύπωση, προγράμματα ανάπτυξης εγκεφάλου, παρουσιάσεις και επιδείξεις ρομπότ, προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών και πολλά άλλα.

Την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης έχουν  αναλάβει  τα διαγνωστικά κέντρα «ΚΝΩΣΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ».

Η τελετή έναρξης του πρωτοποριακού διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού που εστιάζει στην Αθλητική Ρομποτική θα γίνει στις 9 το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες : https://www.he-ro.gr/minoan-robotsports-competition

 

Προηγούμενο H Περιφέρεια Κρήτης μπορεί να γίνει εργαστήριο καινοτομίας για τη Βιώσιμη Γαλάζια Ανάπτυξη

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας