30α Καζαντζάκεια – Πανελλήνιοι αναπτυξιακοί ποδηλατικοί αγώνες με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Ηρακλείου ”ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ” διοργανώνει  με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κρήτης, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ , τον ΔΟΠΑΠ και την ΚΕΔΧ, τα 30α Καζαντζάκεια που αποτελούν πανελλήνιους αναπτυξιακούς ποδηλατικούς αγώνες. Η αθλητική διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2022 και θα εξελιχθεί στους δήμους Ηρακλείου, Μίνωα Πεδιάδας και Χερσονήσου, τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας  Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα των αγώνων:

Σάββατο 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 1ος αγώνας δρόμου τύπου CRITERIUM, που θα περιλαμβάνει διαδρομές εντός του γνωστού χώρου “ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΡΤ” στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου.

Οι κατηγορίες των συμμετεχόντων είναι: παίδων, κορασίδων, παμπαίδων, παγκορασίδων, μίνι μικρά-μεγάλα. Η ώρα έναρξης των αγώνων για κάθε κατηγορία, καθώς και η απόσταση που θα διανύσουν είναι:

Παίδων- ώρα έναρξης: 15.00, απόσταση: 15χλμ (15 στροφές)

Κορασίδων – ώρα έναρξης: 15.40, απόσταση:  12χλμ (12 στροφές)

Παμπαίδων – ώρα έναρξης: 16.20, απόσταση:  12χλμ (12 στροφές)

Παγκορασίδων – ώρα έναρξης: 17:00, απόσταση:  10χλμ (10 στροφές)

Μίνι Μεγάλα – ώρα ένραξης:17.40 , απόσταση: 6χλμ (6 στροφές)

Μίνι ΜΙκρά – ώρα: 18.00, απόσταση: 4 χλμ (4 στροφές)

Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 2ος αγώνας, με την ώρα έναρξης να είναι 10:30 π.μ. η προεκκίνηση των 9,5 χλμ από την περιοχή της Ανάληψης Χερσονήσου.H  εκκίνηση θα δοθεί από την θέση Ξηροκαμάρες με  συνολική απόσταση 61,9 χλμ για τις κατηγορίες Πιάδες  -Κορασίδες -Μάστερ -Όπεν και 38,2 χλμ για Παμπαίδες και Παγκορασίδες.

Η ώρα έναρξης των αγώνων για κάθε κατηγορία, καθώς και η απόσταση που θα διανύσουν είναι:

Παίδες-Κορασίδες-Master- Open- ώρα έναρξης: 10:30, προεκκίνηση: οικισμός Ανάληψη Χερσονήσου-Αγγριανά -Ξηροκαμάρες, απόσταξης: 9,5χλμ.

Η εκκίνηση θα δοθεί από τις Ξηροκαμάρες και θα περιλαμβάνει τη Καστέλι, Κασταμονίτσα, Γεράκι, Γαζέπη Μύλος, Αρκαλοχώρι, Αρχοντικό, Γαλατάς, Βόνη Ζωοφόροι, Απόστολοι και Καστέλι,  συνολικής απόστασης: 61,9χλμ

Ο αγώνας της Κυριακής 16/10/22 περνά μέσα από πολλούς οικισμούς, με σκοπό  να προβάλει τις περιοχές αυτές , αλλά  και  αναδείξει τις καταστροφές που έγιναν στις σεισμόπληκτες περιοχές πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Το πέρασμα αυτό είναι αρκετά δύσκολο και η προσπάθεια των τοπικών εθελοντών  πολύ μεγάλη ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα Το πέρασμα μέσα από τους οικισμούς δεν θα διαρκέσει  περισσότερο από 15 ως 20 λεπτά  (πρώτοι  και τελευταίοι αθλητές )

30α Καζατζάκεια

Προηγούμενο Στα μπλε φωταγωγήθηκε η Περιφέρεια Κρήτης στέλνοντας μήνυμα για την πρόληψη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας