Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για την δημόσια Υγεία

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά τη σημερινή του συνεδρίαση υπό την προεδρία του Ευάγγελου Ζάχαρη, ομόφωνα αποφάσισε να εκφράσει την στήριξη του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δομές της δημόσιας υγείας στην Κρήτη. Υπογράμμισε την ανάγκη στελέχωσής τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα υποστηρίξει την ολοκληρωμένη, πλήρη και ασφαλή λειτουργία όλων των νοσοκομείων του νησιού και του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο αυτό μεταξύ άλλων ζητά και διεκδικεί άμεσες προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου υγειονομικού και λοιπού  προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για την εύρυθμη λειτουργία όλων των κλινικών του Βενιζέλειου νοσοκομείου. Να μονιμοποιηθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλο το επικουρικό και με όλων των ειδών συμβάσεων προσωπικό. Να μην μετατραπεί το Βενιζέλειο σε κέντρο υγείας. Να ενισχυθούν και να δημιουργηθούν νέα κέντρα υγείας.

Το ΠΑΓΝΗ να ενισχυθεί ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, αυτόν της τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Να στελεχωθούν άμεσα τα νοσοκομεία του Λασιθίου, του Ρεθύμνου και των Χανίων με το μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που διεκδικούν τα σωματεία των υγειονομικών. Να λειτουργήσει αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, με την αποκλειστική ευθύνη στο κεντρικό κράτος.

Προηγούμενο ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ 17-10-2023

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας