Χαιρετισμός κας. Εμμανουέλλας Γερογιαννάκη – Αν. Προϊσταμένη Δ/νσης Πολιτισμού και Αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης

Η μουσική, η ποίηση, η πεζογραφία, η Τέχνη γενικότερα, χαρτογραφεί κοινά μονοπάτια Πολιτισμού. Αφυπνίζει και διασπείρει νέες αξίες και ιδεολογίες αλλά κυρίως προσφέρει ένα δρόμο σύνδεσης, γεφυρώνοντας αντιθέσεις και υπερβαίνοντας συγκρούσεις.

Ως καθρέπτης και ντοκουμέντο της κοινωνίας που την παράγει, ως διαμορφωτής ιδεολογικών και κοινωνικών ερμηνειών που ενίοτε ξεφεύγουν από τις προθέσεις των δημιουργών, η Τέχνη μπορεί να συμβάλει στην αληθινή, διαπολιτισμική ενοποίηση των λαών. Σε μια έμπρακτη εφαρμογή της έννοιας «Πολιτισμός» όπου η συλλογικότητα λειτουργεί ως «Πόλις».
Με γνώμονα την αναπόδραστη συμπλοκή Τέχνης και Κοινωνίας, η κουλτούρα και ο πολιτισμός κάθε λαού είναι ο καταλύτης που θα διασώσει τις αξίες του ανθρωπισμού, του εξευγενισμού, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της συλλογικότητας και της συνοχής, αποδίδοντάς τους τον ρόλο που τους αξίζει για ένα καλύτερο ποιοτικά παρόν και μέλλον. Αναδεικνύοντας εντέλει νέες συνθήκες συμμετοχής στο πολιτισμικό πεδίο, καλλιεργώντας μια πραγματική συνεύρεση των λαών.

Εμμανουέλλα Γερογιαννάκη
Αν. Προϊσταμένη Δ/νσης Πολιτισμού και Αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης

Προηγούμενο Χαιρετισμός κας. Ιωάννας Γιάνναρη Υπεύθυνης σχεδιασμού, συντονισμού και επιμέλειας του «Φεστιβάλ Κρήτης»

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας