Χερρονάσιος Σχολή: θεατρική παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης

Την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» πρόκειται να ανεβάσει το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Junior Academy, Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος» την Τετάρτη 05 Απριλίου 2023 και ώρα 20.00 στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

H συγκεκριμένη παράσταση, αποτελεί έργο της Μιμής Ντενίση που ήρθε σε επαφή με το εκπαιδευτήριο και στήριξε την προσπάθεια αυτή απ’ τη στιγμή που γεννήθηκε η ιδέα της υλοποίησης της παράστασης απ’ τον διευθυντή του εκπαιδευτηρίου Άρη Μαρκάκη.

Ως θέμα της έχει την καταστροφή της Σμύρνης, τον ξεριζωμό των Ελλήνων, το ολοκαύτωμα των Αρμενίων και την ιδέα μιας Μεγάλης Ελλάδας που ενώνει τους ανθρώπους αντί να τους χωρίζει. Η παράσταση πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων απ’ την καταστροφή της Σμύρνης και αποτελεί έναυσμα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν, έτσι ώστε να τιμήσουν την ιστορία μας και πιο συγκεκριμένα, τη Σμύρνη. Το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, πιστό πάντοτε στις ιδέες, τις αξίες και τα ιδανικά του, θέλησε μέσα απ’ τη συγκεκριμένη παράσταση να φέρει κοντά τους μαθητές με την ιστορία μας μέσα από την τέχνη, έτσι ώστε να αναβιώσουν γεγονότα και συναισθήματα που είχαν βιώσει οι άνθρωποι κατά την καταστροφή της Σμύρνης. Να  δείξουν, ακόμη,  πόσο σημαντικό είναι να θυμόμαστε το παρελθόν μας κρατώντας το στο μυαλό και την καρδιά μας.

Η παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Προηγούμενο Παρουσίαση ντοκιμαντέρ «Η τέχνη του λαούτου στη Κρήτη» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Τετάρτη 5 Απριλίου στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας