Διάλεξη με θέμα «Η σχέση της επιστημονικής ορολογίας των Γεωεπιστημών με την Ελληνική Γλώσσα» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας και η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συνδιοργανώνουν διάλεξη του Καθηγητή της Σχολής Ορυκτών Πόρων και πρώην Κοσμήτορα της Σχολής Εμμανουήλ Μανούτσογλου με θέμα «Η σχέση της επιστημονικής ορολογίας των Γεωεπιστημών με την Ελληνική Γλώσσα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, στις 19.00.

Στις Γεωεπιστήμες υπάρχουν πολλές ελληνικές λέξεις και αυτό οφείλεται κυρίως σε γερμανόφωνους επιστήμονες, οι οποίοι εγκαθίδρυσαν τις μοντέρνες φυσικές επιστήμες, αντιγράφοντας το κλασικό μοντέλο της ιατρικής ορολογίας.

Όπως είναι γνωστό, η Ιατρική και η Γεωλογία ήταν αδελφές επιστήμες για πολλούς αιώνες.  Υπενθυμίζεται ότι η 9η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας».

 

 

 

 

Προηγούμενο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ Προμήθεια 3 αεροπορικών εισιτηρίων, από Ηράκλειο-Κωνσταντινούπολη με επιστροφή, για τις ανάγκες της αθλητικής δράσης με τίτλο «Συμμετοχή αθλητριών του “Α.Σ. Ακαδημία Σότοκαν Καράτε Ντο Ηρακλείου” στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων 2024», στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνδιοργανώσεων  Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου για τους τομείς Αθλητισμού – Πολιτισμού 2024.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας