«Δικαίωμα στη Μουσική»

Συνεχίζεται με επιτυχία η συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών με το πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Δικαίωμα στη Μουσική».

Η Περιφέρεια Κρήτης, και δυο σύνολα της Κ.Ο.Α., που απαρτίζονται από σπουδαίους μουσικούς της Ορχήστρας, συνεργάζονται με μια δράση με διττή αποστολή: την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων σε σχολεία της Κρήτης, όπου υπολογίζεται πως θα συναντήσουν περίπου 4.000 μαθητές, καθώς και την πραγματοποίηση συναυλιών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό και κοινωνικό  πρόγραμμα, που υλοποιείται, από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου  από  δυο μουσικά σύνολα της Ορχήστρας: Το Κουιντέτο Εγχόρδων «Quintarco» με τη σύμπραξη του ουτίστα Αλέκου Βρέτου και το δωδεκαμελές σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon».  Πρόκειται για πρωινές εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Χανίων που ξεκίνησαν την Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή.

 

Στο Ηράκλειο 

 

Η «αποστολή» του Κουιντέτου Εγχόρδων Αθηνών (Δημήτρης Σέμσης-βιολί, Μαρίνα Χαραλαμπίδου-βιολί, Ενκέλα Κοκολάνη-βιόλα, Βάνια Παπαδημητρίου-βιολοντσέλο, Τάκης Καπογιάννης-κοντραμπάσο) αλλά και του σπουδαίου Έλληνα ουτίστα Αλέκου Βρέτου, που θα συμπράξει μαζί του, υλοποιεί όλη την εβδομάδα εκπαιδευτικές δράσεις σε σχολεία των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Αρχανών Αστερουσίων. Ακολουθεί, συναυλία την Παρασκευή 10 Μαρτίου, στις 20.30, στο Κινηματοθέατρο «Αστόρια», στο Ηράκλειο, με θέμα: «Η μουσική Σμύρνη».

Πρόκειται για συναυλία από το Κουιντέτο Εγχόρδων «Quintarco» της Κ.Ο.Α., σε σύμπραξη με τον Αλέκο Βρέτο στο ούτι.

 

Χανιά 

 

Το Metallon – Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κ.Ο.Α. (τρομπέτες: Γιάννης Καραμπέτσος, Κατερίνα Βοστρίκοβα, Παναγιώτης Μπαλαμός, Σπύρος Αρκούδης, τρομπόνια: Κωνσταντίνος Αυγερινός, Ανδρέας Θεοδώρου, Ευάγγελος Καραμπάς, Γιώργος Κρίμπερης, κόρνα: Χρήστος Σαλβάνος, Δημήτρης Φρόνιμος, Γιάννης Γούναρης, τούμπα: Γιώργος Ραράκος, κρουστά: Σπύρος Λάμπουρας) πραγματοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις σε σχολεία του Δήμου Χανίων και συναυλία την Πέμπτη 9 Μαρτίου, στις 20.30, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στα Χανιά με θέμα: «Αφιέρωμα στο Νίνο Ρότα». Η Συναυλία από το δωδεκαμελές σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon», της Κ.Ο.Α., θα δοθεί υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα. Τη συναυλία προλογίζει ο δημοσιογράφος-κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Ζουμπουλάκης.

Προηγούμενο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την Οργάνωση της παραγωγής και καλλιτεχνική υποστήριξη της μουσικής παράστασης «Διοργάνωση Πολιτιστικής εκδήλωσης – μουσικής παράστασης με τίτλο “Πήρα απ’ τη νιότη χρώματα”», που θα πραγματοποιηθεί στo πλαίσιο του Προγράμματος Συνδιοργανώσεων Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου για τους τομείς Αθλητισμού – Πολιτισμού 2023.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας