«Δράσεις διάδοσης και επιμόρφωσης για το Σκάκι»: δράση 4 (Ημερίδες Ενημέρωσης/Επιμόρφωσης για το ευρύ κοινό)

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τη Novelty ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.  υλοποιούν μία σειρά από «Δράσεις διάδοσης και επιμόρφωσης για το Σκάκι». Το Σκάκι αποτελεί το κορυφαίο πνευματικό άθλημα και ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό εργαλείο για την ανάπτυξη διανοητικών, προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Η Novelty ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης σχεδίασε και  πραγματοποιεί 22 δράσεις, με δωρεάν είσοδο/συμμετοχή σε 4 διαφορετικές κατευθύνσεις που στόχο έχουν να ενημερώσουν ή/και επιμορφώσουν διαφορετικές πληθυσμιακές και κοινωνικές ομάδες στο σύνολο των 4 περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κρήτης. Οι δράσεις αναλυτικά είναι:

δράση 1

CHESS OPEN DAYS στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του Νησιού:

Η δράση περιλαμβάνει 10 εκδηλώσεις με διαλέξεις και σεμινάρια και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

δράση 2

4 Ημερίδες Ενημέρωσης/Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, μία σε κάθε περιφερειακή ενότητα.

«Αξιοποιώντας το ΣΚΑΚΙ στην εκπαιδευτική διαδικασία» με 3 υποενότητες: α) «Εισαγωγή στο Σκάκι» β)«Σκάκι & Σχολική βία» γ) «Σκάκι & Μαθησιακές Δυσκολίες»

δράση 3

4 ημερήσια εκπαιδευτικά προγράμματα στους 2 σεισμόπληκτους Δήμους Μινώα-Πεδιάδος & Αρχανών-Αστερουσίων σε 200 μαθητές (50 μαθητές ανά πρόγραμμα). Κάθε συμμετέχοντας λαμβάνει δωρεάν σκακιέρα, εγχειρίδιο κανονισμών του σκακιού, t-shirt προγράμματος.

δράση 4

4 εκδηλώσεις ενημέρωσης για το ευρύ κοινό (μία ανά Περιφερειακή Ενότητα) για τις ευεργετικές ιδιότητες του σκακιού στην ανάπτυξη των διανοητικών, προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, διαλέξεις και φιλικούς αγώνες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των 4 Ημερίδων Εκδηλώσεων Ενημέρωσης για το ευρύ κοινό της δράσης 4: 

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Τρίτη 27 Ιουνίου – 19.00 – 22.00

Λίμνη Αγίου Νικολάου

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Τετάρτη 28 Ιουνίου – 19.00 – 22.00

Λότζια

ΧΑΝΙΑ, Πέμπτη 29 Ιουνίου – 19.00 – 22.00

Πνευματικό Κέντρο Χανίων

ΡΕΘΥΜΝΟ, Παρασκευή 30 Ιουνίου – 19.00 – 22.00

Ενετικό Λιμάνι, Έναντι Λυκείου Ελληνίδων

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο Παιδική θεατρική παράσταση για την ενίσχυση του ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας