Δυνατό το μήνυμα για την πρόληψη και θερμό χειροκρότημα από χιλιάδες μαθητές δημοτικών σχολείων στην παράσταση της Περιφέρειας «Ο Γιατρός ο Κάστορας των Δοντιών ο Μάστορας»

Περισσότεροι από 3.000 μαθητές δημοτικών σχολείων, της πόλης του Ηρακλείου, γονείς, εκπαιδευτικοί, ανάμεσα τους και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές της παράστασης της Περιφέρειας Κρήτης «Ο Γιατρός ο Κάστορας των Δοντιών ο Μάστορας» που πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο «Αστόρια». Παράλληλα ήταν δυνατό  το μήνυμα της  πρόληψης της στοματικής υγείας που πήραν τα παιδιά μέσα από την βιωματική παράσταση στην οποία με χαρά και ενδιαφέρον  συμμετείχαν.

Το θεατρικό έργο που σκηνοθέτησε η Κατερίνα Λουδιανού είναι βασισμένο στο ομώνυμο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Ειρήνης Ανδρουλάκη και κεντρικό μήνυμα έχει την πρόληψη της στοματικής υγείας. Ο Περιφερειάρχης, οι εκπαιδευτικοί, γονείς, συνεχάρησαν  θερμά την θεατρική ομάδα και όλους τους συντελεστές της παράστασης και την συγγραφέα του παιδικού βιβλίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Πρόληψης Γιώργος Πιτσούλης στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη  για τη έμπρακτη  συμβολή και την ενίσχυσή του στη λειτουργία των προγραμμάτων πρόληψης αλλά και στη λειτουργία των Κινητών Μονάδων της Περιφέρειας Κρήτης. Όπως ανέφερε αυτή η στήριξη έχει καταστήσει την Περιφέρεια Κρήτης ως πρότυπο μεταξύ των υπολοίπων Περιφερειών τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Πιτσούλης συνεχάρη όλους τους συντελεστές της παράστασης και ευχαρίστησε τον οδοντίατρο της μονάδας Νίκο Βαρούχα και τον παριστάμενο Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Γιάννη Σμπώκο για τη συνολική τους συνεργασία. Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε στα παιδιά, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν την παράσταση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πιτσούλης πρόσθεσε, ότι: «μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 15 θεατρικές παραστάσεις σε όλη την Κρήτη και από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα περισσότερα από 3.500 παιδιά έχουν εξεταστεί από την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα. Το πρόγραμμα των επισκέψεων θα συνεχιστεί στα σχολεία του νησιού μας, όπως επίσης προγραμματίζεται και ο δεύτερος κύκλος των θεατρικών παραστάσεων: Ο Γιατρός ο Κάστορας των Δοντιών ο Μάστορας.» Συντελεστές της παράστασης  είναι οι ηθοποιοί Νικολέτα Δάφνου , Κυριάκος Κορογιάννης , Θανάσης Νιπυράκης , Ελένη Χανιωτάκη, βοηθός σκηνοθέτη Νικολέτα Δάφνου, σκηνικά Αγνή Στασινού, ζωγραφικά μέρη Πέρη Καμαρίτη, κουστούμια Κατερίνα Μπαρμπαδάκη, μάσκες Λευκή Καραψιά, βίντεο – animation Λευτέρης Τσίτας και φωτισμοί Αντώνης Αλεξάκης.

 

Πριν και μετά τις παραστάσεις τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να εξεταστούν από τον οδοντίατρο  στην κινητή μονάδα οδοντιατρικής που ήταν σταθμευμένη έξω από το “Αστόρια” και αποτέλεσε πόλο έλξης. Στην παράσταση παράλληλα με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης, Νίκος Ξυλούρης, Ειρήνη Χουδετσανάκη και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Βαμβακάς.

Προηγούμενο Κενές θέσεις και λίστα αναμονής ειδικοτήτων Γ.Ν. Αγίου Νικολάου

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας