Εγκρίθηκε η δημοπράτηση της Μελέτης του δρόμου «Πάνορμο – Γαράζο»

Από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας  Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε η  μελέτη, που  αφορά στην κατασκευή του οδικού άξονα Πάνορμο – Γαράζο, με προϋπολογισμό  2.269.443,42 €», που αφορά  στη νέα χάραξης δρόμου, ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και να μειωθεί ο χρόνος μετακίνησης κατά μήκος του υπόψη οδικού άξονα.

   Με την υλοποίηση της προτεινόμενης μελέτης και στη συνέχεια του αντίστοιχου έργου κατασκευής του οδικού άξονα Πάνορμο-Γαράζο, συνολικού μήκους περίπου 17,5 χλμ, ολοκληρώνονται οι μελέτες του  οδικού άξονα Ρέθυμνο-Πάνορμο Γαράζο, (δεδομένου ότι η μελέτη Γαράζο Ανώγεια ολοκληρώνεται). Αντιμετωπίζεται έτσι αποτελεσματικά η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση κυκλοφορίας προς τον ορεινό Μυλοπόταμο, βελτιώνεται η προσβασιμότητα, η οδική ασφάλεια και η διασύνδεση του Βόρειου Οδικού Άξονα με αγροτικές και τουριστικές περιοχές (ορεινός Μυλοπόταμος).

   Αξίζει να σημειωθεί ότι η υφιστάμενη κυκλοφορία γίνεται σήμερα από την επαρχιακή οδό  Πάνορμο -Πέραμα στην συνέχεια μέσω  της παλιάς εθνικής οδού στο τμήμα Πέραμα-Μουρτζανά και έπειτα στο τμήμα της επαρχιακής οδού  Μουρτζανά – Γαράζο. Τα παραπάνω υφιστάμενα τμήματα είναι ανεπαρκή για τα σημερινά δεδομένα σε σχέση και με τον όγκο της διερχόμενης κυκλοφορίας λόγω του μικρού πλάτους της οδού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Με την έγκριση της δημοπράτησης της Μελέτης του  δρόμου «Πάνορμο – Γαράζο», προϋπολογισμού 2.269.443,42 € δρομολογείται ένα μεγάλο έργο οδικής ασφάλειας σε τμήματα των επαρχιακών οδών του Μυλοποτάμου και της παλαιάς εθνικής οδού Ρεθύμνου – Ηρακλείου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η  μελέτη του  δρόμου Γαράζο – Ανώγεια (προϋπολογισμού  1.680.666,18€) και είναι ώριμο προς δημοπράτηση έργο προϋπολογισμού 40.000.000 €. Σε ό,τι αφορά τέλος στην παράκαμψη Ανωγείων (προϋπολογισμού 150.000 Ευρώ) έχει ήδη υπογραφεί η  σύμβαση με τον ανάδοχο μελετητή.

Με την ολοκλήρωση των  τριών  μελετών, μαζί με τη μελέτη Ανώγεια- Ηράκλειο, δημιουργείται ο νέος οδικός άξονας «Πάνορμο-Γαράζο-Ανώγεια-Ηράκλειο» και με το  έργο, που θα προκύψει από την ολοκλήρωση των μελετών, παρακάμπτονται επικίνδυνα τμήματα των επαρχιακών οδών,  καθώς και τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Ρεθύμνου-Ηρακλείου, στα οποία παρατηρούνται συχνές καταπτώσεις, καθιζήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα, που καθιστούν επικίνδυνη τη διέλευση οχημάτων, ενώ επιπλέον τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά που έχουν οι παραπάνω δρόμοι απ’ όπου  γίνεται σήμερα η κυκλοφορία, δεν είναι δυνατό να εξυπηρετήσουν την αυξημένη ζήτηση κυκλοφορίας, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, λόγω του τουριστικού φόρτου της περιοχής και την κίνηση βαρέων οχημάτων».

 

Προηγούμενο ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ 26-09-2023

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας