Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου της στατικής ενίσχυσης του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης προϋπολογισμού 1.000.000 €.

Το έργο της στατικής ενίσχυσης του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, προϋπολογισμού 1.000.000 € ενέκρινε κατά τη χτεσινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.

 Η παρούσα εργολαβία αφορά σε  επεμβάσεις  της στατικής ενίσχυσης του μεγάρου, που στεγάζει τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης (ΠΕΡ). Το κτίριο έχει κηρυχθεί διατηρητέο με την ΔΙΛΑΠ/Γ/144/26125/11-04-1997 απόφαση και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3028/2002 περί «Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Η παρούσα εργολαβία περιλαμβάνει αφενός στοχευμένες τοπικές επεμβάσεις σε όλους τους χώρους του κτιρίου της ΠΕΡ (πλήρωση ανοιγμάτων, αποκατάσταση κάγκελων όψεων, επισκευή φθαρμένων ταβανιών), αφετέρου εκτεταμένες επισκευές και ενισχύσεις της τοιχοποιίας των δύο μικρών πλευρών (βόρειας και νότιας) του κτιρίου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, που αφορά στη στατική ενίσχυση του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, και θα ξεκινήσει άμεσα ενέκρινε χτες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης. Η εργολαβία αυτή είναι απαραίτητη λόγω της ηλικίας του κτιρίου της Π.Ε. Ρεθύμνης, ώστε πρώτα από όλα να  μην τίθεται θέμα ασφάλειας για τους εργαζόμενους των υπηρεσιών που στεγάζονται σε αυτό και των επισκεπτών, αλλά και για να διατηρηθεί αλώβητη από το χρόνο η εικόνα και ο ιστορικός χαρακτήρας του εμβληματικού αυτού κτιρίου, που αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα για τον τόπο μας».

Προηγούμενο Π.Ε. Λασιθίου: Καθαρισμοί καθαρισμού ρέματος στο Δήμο Αγίου Νικολάου στην Κριτσά.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας