Εκδήλωση από τον Σύλλογο «Ευ Ζω με τον καρκίνο» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και υποστηρικτές την Δήμο Ηρακλείου και την Zaro’s Natural Mineral Water θα πραγματοποιήσει και φέτος για 7η συνεχή χρονιά, στις 23 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 11 π.μ, Περίπατο για την πρόληψη του Καρκίνου.

Το σημείο εκκίνησης και ο τερματισμός θα είναι έξω από τη Λότζια, ενώ οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή, 25ης Αυγούστου, Πλατεία 18 Άγγλων, Λιμενοβραχίονας μέχρι την 1η στροφή και επιστροφή από την ίδια διαδρομή, διανύοντας μια απόσταση 4 χιλιομέτρων.

Ο περίπατος αυτός γίνεται για να υπενθυμίσουμε σε γυναίκες και άνδρες ότι η πρόληψη είναι στο χέρι μας. Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας στην ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Oπερίπατος δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, γι’ αυτό μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες άνδρες και παιδιά κάθε ηλικίας.

Εγγραφές : www.efzo.gr

Διάθεση πακέτου συμμετοχής: 19-20 Οκτωβρίου, ώρα: 10:00-19:00, από το  γραφείο του συλλόγου Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος, απέναντι από το ναό Παναγίας των Σταυροφόρων.

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει: Συλλεκτικό μπλουζάκι, τσαντάκι πλάτης, πιστοποιητικό συμμετοχής, ενημερωτικά έντυπα και άλλες εκπλήξεις.

Μαζί μας, έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου, θα είναι η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης. Γυναίκες ηλικίας 40-70 ετών, οι οποίες πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια, θα μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία.

Επίσης στο χώρο έναρξης του Περιπάτου θα βρίσκεται ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», προκειμένου να ενημερώσει για τη δράση του αλλά και για να λάβει δείγματα σιέλου από όσους το επιθυμούν (άνδρες και γυναίκες από 18-45 χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας), ώστε να βοηθήσουμε τους πάσχοντες από λευχαιμία και άλλους καρκίνους του αίματος με δωρεά μυελού των οστών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με κρητικό γλέντι από το Παραδοσιακό Εργαστήρι χορού.

Προηγούμενο Ενημερωτική εκδήλωση στα Χανιά για την «Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας