Εκδήλωση για την πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν δράση για την ενημέρωση του κοινού ως προς την σημαντικότητα της πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης στη πλ. Ελευθερίας, από τις 09:00 έως τις 13:30 και κατά τη διάρκειά της η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποίει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.

Οι γυναίκες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μαστογραφία, θα πρέπει να ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία από 40 έως 75 ετών. Σε μαστογραφικό έλεγχο δεν μπορούν να υποβληθούν γυναίκες που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή, μαστεκτομή πριν την πάροδο δέκα ετών, γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Τέλος να μην έχουν ιστορικό βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.

Την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η διάθεση των υπολειπόμενων πακέτων για τον «8ο Περίπατο» για την πρόληψη του καρκίνου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί 22 Οκτωβρίου και ώρα 11π.μ. με σημείο εκκίνησης της Λότζια.

Προηγούμενο ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ 18-10-2023

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας