Εκδήλωση παρουσίασης του Παιδικού Βιβλίου το «Δέντρο της Ισότητας» της Περιφέρειας Κρήτης

Αύριο Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023 και ώρα 6:00μ.μ. στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση παρουσίασης του παιδικού βιβλίου της Μαρίας Μ. Βοζικάκη, «Το Δέντρο της Ισότητας», που έχει εκδοθεί από την Περιφέρεια Κρήτης, Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης, του Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας και της ΠΕΠΙΣ Κρήτης για την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και την ουσιαστική προώθηση της ισότητας των φύλων στην οικογένεια, το σχολείο και την κοινότητα, όπως προβλέπεται στο “Περιφερειακό Πρόγραμμα για την Ισότητα των Φύλων στην Κρήτη 2023-2025”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνουν σύντομες τοποθετήσεις για τα έμφυλα στερεότυπα από την κυρία Βασιλική Πετούση, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, διευθύντρια του Εργαστηρίου Φύλου και μέλος της ΠΕΠΙΣ Κρήτης, και για τις πολιτικές ισότητας των φύλων από την Έλενα Κονιδάκη, νομικό, εκ μέρους του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ηρακλείου του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Επίσης, η κυρία Αγγελική Ζαχαράτου, εκπαιδευτικός, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου, θα πραγματοποιήσει μια αναγνωστική περιδιάβαση στο παραμύθι «Με το ένα, με το δυο…την ισότητα ποθώ!».

Αφήγηση του παραμυθιού θα γίνει από την κυρία Άννα Στουμπίδη, εκπαιδευτικό, διευθύντρια του 22ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, αντιπρόεδρο του ΣΕΠΕ ν. Ηρακλείου Δ. Θεοτοκόπουλος και αναπληρώτρια αιρετή ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου.

Διαδραστική δράση, με τον τίτλο «Ένα ξεχωριστό δώρο για τη μαμά μου…», με σκοπό την ανάδειξη της παιδαγωγικής αξιοποίησης του παραμυθιού θα γίνει από ομάδα νηπιαγωγών Ηρακλείου: Ευθύμιος Γκουγκούτσης (58ο Νηπιαγωγείο), Μαρία Δασκαλάκη, Αναστασία Μελαμπιανάκη, Αρετή Κουκουβέτσιου, Ασημίνα Παραδείση, Ειρήνη Ροδολάκη, Σπυριδούλα Σολδάτου Ειρήνη Τσαγκαράκη, Μαριλένα Χαχλιουτάκη (22ο Νηπιαγωγείο), Μαρία Περδικάκη (33ο Νηπιαγωγείο), Φοινινή Χρύσα (27ο Νηπιαγωγείο).

Τέλος, μαθήτριες και μαθητές της Ε’ Τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου θα πραγματοποιήσουν θεατρικό και μουσικό δρώμενο βασισμένο στο παραμύθι «Ήρθε η ώρα τα Στερεότυπα να μπουν στο Χρονοντούλαπο…». Ο σχεδιασμός της δράσης έχει γίνει από την εκπαιδευτικό Έφη Καρζή και η μουσική επιμέλεια από την εκπαιδευτικό Ιωάννα Καλαφατάκη.

Προηγούμενο ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΕΒΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας